Twintig miljoen om Amsterdamse parken aantrekkelijker te maken

De gemeente Amsterdam trekt 20 miljoen uit voor het aantrekkelijker maken van parken, ook minder geliefde, en wellicht komt er eentje bij. Dat moet leiden tot een betere spreiding van publiek. Maar echt rustig zal het Vondelpark niet worden.

Relaxen in het Vondelpark
Relaxen in het Vondelpark

Op warme dagen puilen de populaire parken uit en dat gaat niet veranderen. Ook aan het toenemende aantal festivals komt geen einde. Dat valt op te maken uit de Agenda Groen die wethouder Abdeluheb Choho vandaag presenteert. Hij trekt 20 miljoen euro uit voor een upgrade.

De wethouder juicht evenementen toe. ‘Parken zijn er om reuring in de stad een plek te geven. We zijn niet bang de economische kracht van groen in te zien. Het mag een stuk dynamischer. Omarm de reuring.’

Hutje mutje
Wel wil Choho een betere spreiding van bezoekers. Terwijl in sommige parken mensen hutje mutje op een grasveld liggen, zijn andere ook in de zomer nagenoeg uitgestorven. Choho wil dat iedere Amsterdammer binnen en paar minuten in een aantrekkelijke groene omgeving kan zijn en niet aangewezen is op een paar populaire parken. Er moeten meer en aantrekkelijkere alternatieven komen voor het Vondelpark, Sarphatipark en Oosterpark.

Lees verder

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.