Tuindagen landgoed Vollenhoven 24, 25 en 26 juni 2016

Een goed recept voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin is de combinatie van een prachtig, eeuwenoud landgoed met indrukwekkende tuinen en gebouwen doorspekt met veel speciaal geselecteerde verkoopstands gericht op het buitenleven en overgoten met interessante demonstraties.

Maar wat u niet uit deze ingrediënten kunt lezen maar zelf moet proeven is de ongedwongen en gemoedelijke sfeer die elk jaar over landgoed Vollenhoven neerdaalt tijdens de Tuindagen. http://www.landgoedvollenhoven.nl

Engelse tuin
Engelse tuin

Landgoed Vollenhoven: Het landgoed is sinds 1922 familiebezit en wordt met liefde en toewijding beheerd. De verschillende tuinen zijn een lust voor het oog. De prachtige Engelse tuin is in verdiepingen opgebouwd en voorzien van op kleur ingeplante borders. In de ommuurde moestuin van 1,5 ha staan nog de oorspronkelijke kassen en kweekbakken en worden op biologische wijze groenten en bloemen verbouwd. Het Engelse landsschapspark met de waterpartijen, glooiende grasvelden en kronkelende paadjes zijn een oase van rust in het dicht bevolkte Utrecht. Ook de ijskelder, de oranjerie en het koetshuis zijn nog in oorspronkelijke staat en te bezichtigen.

JJF_9341

 

Fair: Tijdens een wandeling door de tuinen komt u vele verkoopstands tegen. Er zijn verschillende thema dorpen gecreëerd. De thema dorpen zijn: kwekers, huis- en tuindecoratie, antiek en kunst, en natuurlijke materialen. De wandeling door de tuinen gaat over een gebied van ca 15 ha. U ervaart de tuinen in alle rust om vervolgens buiten de tuinen de standhoudersdorpen binnen te lopen. Door deze unieke opzet geniet u zowel van de natuur en het cultuurhistorische karakter van landgoed Vollenhoven als van hedendaags amusement.
Catering: in de oranjerie en bij Huize Vollenhoven bestaat de mogelijkheid iets te eten en te drinken. Waaronder verschilende soorten huisgemaakte taarten.

landgoed Vollenhoven

Engelse tuin

landgoedvollenhoven.nl

Datum 2016 : Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016
Tijd: van 10.00 uur tot 17.00 uur
Entrée: € 7,50 p.p. (te betalen bij de entree)
Kinderen tot 12 jaar gratis
Rondleiding: € 2,- p.p.
Parkeren: € 2,-
contact: tel: 030 2200032, e-mail: Landgoed Vollenhoven