Tuinagenda: Tuindagen Landgoed Vollenhoven

Een tuinbeurs met karakter op het feeëriek landgoed Vollenhoven in De Bilt.

Een wandeling over het historische landgoed, de prachtige tuinen, de ijskelder, de oranjerie en het koetshuis gecombineerd met hedendaags amusement.

Over landgoed Vollenhoven.
Landgoed Vollenhoven is een particulier landgoed gelegen aan de Utrechtseweg in De Bilt. Een zeer complete buitenplaats met alle originele gebouwen en tuinen nog intact. Het staat bekend om de prachtig onderhouden tuinen die het landhuis omringen. Een grote Engelse tuin met diepe borders vol kleur en geur. Een moestuin van 1,5 ha groot waar vergeten groenten biologisch geteeld worden en een grote collectie delphinium en lupine staat. Het Engelse landschapspark dat voor de rust en de mooie doorkijkjes zorgt. Dit alles aaneen geregen door een statig, oud beukenbos. Dit alles op het historische deel van het landgoed van ca 15 ha. Het meest unieke van het landgoed is dat het privé wordt bewoond en beheerd en dat zie en voel je in de sfeer en de manier van het onderhouden.

Home   Landgoed Vollenhoven

Wat is er te zien en te doen?
Tijdens de Tuindagen zullen alle tuinen rondom het statige huis langs de Utrechtseweg toegankelijk zijn. Het is mogelijk een rondleiding te krijgen, en op deze manier de tuinen te bezichtigen en achtergrond informatie te krijgen van het landgoed. Ook kunt u er voor kiezen zelf een wandeling te maken door de Engelse tuin, de Moestuin,de ijskelder en het park. Op verschillende plekken over het landgoed verspreid zijn verkoopstands te vinden. Gespecialiseerde kwekers, tuingereedschap, buitenkleding, maar ook gezellige huis- en tuindecoratie stands. Het is op meerdere plekken mogelijk iets te drinken en te eten en daarbij te genieten van de prachtige omgeving.

Op zaterdag en zondag zijn er voor de kinderen speciale activiteiten.

moestuin011

Bezoekersinformatie:
Locatie: Landgoed Vollenhoven, Utrechtseweg 59, 3732 HA De Bilt
Data en openingstijden: Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: Volwassenen €7,50, kinderen tot 12 jaar gratis, 65+ €1,- korting
Parkeren: €2,- per auto.
Rondleiding: €2,- p.p.
Honden: Honden zijn welkom mits aangelijnd
Meer informatie: http://www.landgoedvollenhoven.nl of info@landgoedvollenhoven.nl
Route: Per auto: vanaf de A28 afslag UMC/De Uithof. De Bilt volgen tot bij kruising Utrechtseweg. Rechtsaf richting Zeist en parkeerborden volgen. Parkeergelegenheid aanwezig. Per openbaar vervoer: vanaf Station Utrecht bus 50, 52, 53 en 74

 

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.