RHS Brigdewater wordt de nieuwe tuin van de Royal Horticultural Society

De Britse Royal Horticultural Society heeft de plannen en locatie voor de nieuwe RHS-tuin bekend gemaakt.

Worsley New Hall
Het vroegere Worsley New Hall in vogelvlucht.

Al langere tijd was de society op zoek naar een vijfde eigen tuin naast de tuinen in Wisley (Surrey), Rosemoor (Devon), Hyde Hall (Essex) en Harlow Carr (Yorkshire). De nieuwe tuin komt in het noorden van Engeland, nabij de stad Manchester, om precies te zijn in het plaatsje Salford.

In Salford op het historische landgoed van de derde Duke of Bridgewater wat grenst aan het Bridgewaterkanaal komt de nieuwe tuin van de RHS. Nog niet is bekend gemaakt wie de landschapsarchitect gaat worden van RHS Bridgewater.

De huidige staat van het landgoed. Ongeveer op deze plek zal de nieuwe ommuurde tuin komen.
De huidige staat van het landgoed. Ongeveer op deze plek zal de nieuwe ommuurde tuin komen, als onderdeel van het gehele project.

Dit jaar zijn tot nu toe in alle tuinen van de society de bezoekersaantallen gestegen en spreekt de RHS over het hoogste aantal leden (445,000) in haar 211-jarig bestaan. Ook de website stond behoorlijk in de belangstelling met maar liefst 15.1 miljoen unieke bezoekers.

De Royal Horticultural Society verwacht na 10 jaar vanaf de opening in 2019 van RHS Bridgewater 1 miljoen bezoekers per jaar voor de nieuwe tuin. In totaal is er met dit nieuwe project een investering van meer dan 100 miljoen Britse ponden.

Bekijk HIER alle berichten in het Bulletin

 

 

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.