RHODO 2018 Europa´s grootste rhododendron-show

rhododendron_english_roseum_8

Van 10 t/m 21 mei wordt in het Noord-Duitse Westerstede de grootste rhododendron-show van Europa gehouden. Het centrum van de oude stad is iedere vier jaar het toneel van een uitbundig bloemenspektakel. Uiteraard zijn de rhododendrons van boomkweker Van den Berk  ook weer van de partij. Dit jaar bestaat de inzending van Van den Berk Boomkwekerijen uit een enorme meerstammige rhododendron van 5 meter breed en 3 meter hoog. Deze wordt omringd door de heldere kleuren van drie soorten azalea´s;

rhododendron_quiet_thoughts_1
Rhododendron ‘Quiet Thoughts’ Een opgaand groeiende azalea met frisgroen, gezond blad. De bloemen zijn zachtroze met een grote oranje macule en geuren aangenaam.
rhododendron_move
Rhododendron ‘Move’ Deze azalea heeft een relatief compacte groeiwijze. De bloemen zijn lichtroze in knop. Geopend zijn de bloemen crèmewit aan de buitenkant en lichter aan de binnenkant met een gele macule.
rhododendron_cannons_double_1
Rhododendron ‘Cannons Double’ Een mooie gevuldbloemige azalea met purpergroene bladeren. De bloemknoppen zijn diep oranjerood. De bloemen zijn iets geel getint bij openen, later zalmroze met een lichtere binnenkant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kijk hier voor meer informatie over Rhodo 2018

Alle foto’s: Van den Berk Boomkwekerijen

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.