Plantenbeurs Groei & Bloei de Langstraat Sprang-Capelle

Datum evenement: 18 juni 2016

Omschrijving evenement: Plantenbeurs Groei & Bloei de Langstraat

Van 11 t/m 19 juni wordt opnieuw de Nationale Tuinweek gehouden. Drie jaar geleden heeft Groei & Bloei het initiatief genomen voor de Nationale Tuinweek, om hiermee aandacht te vragen voor de steeds verdergaande verstening van de Nederlandse tuinen en de problemen die dit nu al geeft voor natuur en milieu. Bijen en andere nuttige dieren vinden in deze stenige tuinen geen voedsel meer en regenwater heeft geen kans om rustig weg te zakken in de bodem. Vooral bij hevige regenval geeft het overtollige water dan al snel overlast.

Dit jaar is het thema van de Nationale Tuinweek “Nederland in Bloei”. Tijdens de Nationale Tuinweek organiseren de diverse afdelingen van Groei & Bloei in het land leuke activiteiten.

IMG_2776

Groei & Bloei De Langstraat doet hier graag aan mee met o.a. de Groei & Bloei Plantenbeurs op zaterdag 18 juni 2016.
De Groei & Bloei Plantenbeurs wordt gehouden op het terrein van Kwekerij Struijk, Nieuwevaart 62 in Sprang-Capelle. Van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Op deze beurs worden, tegen een schappelijke prijs, allerlei planten aangeboden die door de leden zijn opgekweekt. Het assortiment is zeer divers en de deskundigheid binnen deze vereniging is groot. Ook zullen er een aantal bedrijven aanwezig zijn met speciale planten, dus voor elke tuinliefhebber is er wel wat te halen.

Bezoekers kunnen deze dag ook terecht met hun vragen op tuin- en groengebied. Een ervaren tuinarchitect maakt ter plaatse schetsen voor een nieuwe indeling van de tuin en geeft advies.
Voor de kinderen zijn er diverse knutselactiviteiten en natuurlijk is er gelegenheid voor een (groen) hapje en een drankje. En de eerste honderd bezoekers mogen een plantje uitzoeken.
Op www.delangstraat.groei.nl is meer informatie te vinden over de deelnemers aan de plantenbeurs en verdere activiteiten.

E-mail: rinivanderlaak@ziggo.nl

Website: http://www.delangstraat.groei.nl