Piet Oudolf: een nieuw boek en twee nieuwe tuinen voor Singer museum Laren

TUINENSTRUINEN TUINJOURNAAL

61JbHb-j7ZL
De cover van het nieuwe boek

Een nieuw boek van Piet Oudolf

Het High line park in New York City is in veel opzichten een succes. Het park op een verhoogd stuk van een in verval geraakte spoorbaan heeft na vele jaren van doorzetten een grote positieve impact. De buurt waarin de spoorbaan ligt veranderde van hoeren en junkie’s buurt tot een trendy buurt met een park van wereldklasse als toeristische trekker en economische motor.

Er zijn al diverse boeken over The High Line geschreven, maar een boek van de beroemde beplantingsontwerper Piet Oudolf ontbrak nog. Piet Oudolf was al in een vroeg stadium betrokken bij het grote project. Ook fotograaf Rick Darke was er al vroeg (2002) bij betrokken. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het nieuwe boek ‘The Gardens of the High Line’.

91Brwor7u1L

Het Engelstalige boek is uitgegeven door Timber Press en is hier te koop.

2 nieuwe tuinontwerpen bij het Singer museum in Laren

Piet Oudolf is momenteel druk bezig met o.a. het ontwerpen van 2 tuinen bij het Singer Museum in Laren. Een van deze tuinen komt in de ruime tuin van het museum en de andere als daktuin op het museum.

0da8bcae-711a-46f0-8c31-30cbb41dc72c_thumb840

Dit najaar worden de tuinen beplant door hoveniersbedrijf Van de Tol. Vanaf begin volgend jaar zullen de eerste resultaten zichtbaar worden. De directeur van het Singer Museum Jan Rudolph de Lorm is trots en spreekt van ‘een schilder die met planten een tuin schildert’.

foto’s The Gardens of the High Line: Timber Press en Rick Darke.

Foto Singer Museum: www.belnieuws.nl en Bob Awick

Bekijk hier de overige korte berichten in het TUINJOURNAAL