NTs Tuin van de maand mei: Landgoed De Hertgang, Halsteren

NTS LOGOTuinarchitect van Koolwijk ontwierp in 1958 een Engelse landschapstuin met gazons, borders, vijvers, een ommuurde tuin en een bosgedeelte met een interessante collectie bomen en struiken. Sindsdien zijn nieuwe tuinen aangelegd en is de collectie uitgegroeid tot een arboretum met ruim 600 soorten bomen en struiken.

hertgang 1

Na de vroege voorjaarsbloei van o.a camellia’s en magnolia’s kleurt in mei de tuin met alle tinten groen van het uitlopende blad en staan de rhododendrons in hun vele kleuren te pronken. Cornus (kornoeljes), halesia
(sneeuwklokjesboom), styrax (japanse storaxboom), stewartia, davidia (zakdoekjesboom), poncirus (wilde citroen) en nog veel meer soorten voegen daar hun eigen eigen bloemvormen en-kleuren aan toe. De actinidia kolomikta (siberische kiwi) siert de muren en de boomrozen kondigen de zomer aan.

hertgang 3

Voor bezoekers is een wandelroute uitgezet. Ook zijn er regelmatig rondleidingen met deskundige uitleg. In het bezoekerscentrum is een doorlopende diapresentatie over de vier jaargetijden op de Hertgang.

hertgang 2

Openingsdata

Dit voorjaar is het landgoed open voor bezoekers:

In mei: 1, 5, 6, 8, 13, 15, 16, 20, 22, 27 en 29 mei.

In juni: 3, 5, 10, 17, 24 en 26 juni.

Andere data op afspraak.

Meer bezoekersinformatie: www.hertgang.nl

Nederlandse Tuinenstichting

Tuin nummer 274 in de Open Tuinen Gids 2016

hertgang 4