Nederlandse bloemenexport bloeit en groeit

Nederlandse exporteurs van bloemen en planten hebben in het eerste kwartaal een omzet behaald van 1,6 miljard euro. Dat is een stijging met 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldde de brancheorganisatie VGB. 

De plus is volledig te danken aan de handel in maart, waarin de omzet met 13 procent steeg. Na januari en februari stond de exportwaarde nog op een achterstand van 3 procent in vergelijking met een jaar geleden. Het eerste kwartaal is het vierde achtereenvolgende kwartaal dat de export van bloemen en planten stijgt.

Vooral bloemen deden het goed in maart, met Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Polen als belangrijkste afzetmarkten. De export van bloemen maakt ongeveer 60 procent uit van de totale omzet.

01-006

Zwakke euro stimuleert export naar VS

Koel weer in het eerste kwartaal in Noord-West-Europa, het belangrijkste afzetgebied voor Nederlandse exporteurs, beperkte de verkoop van pot- en vooral tuinplanten. Dit weerbeeld stimuleerde wel de bloemenafzet, ook dankzij een vroeger Pasen. De exportwaarde van snijbloemen steeg in maart met 17 procent en tot en met maart met 6 procent tot iets meer dan 1 miljard euro. Lees verder.

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.