Modellenbureau voor planten was een groot succes

Op 5 april opende Mooiwatplantendoen.nl in Amsterdam het allereerste modellenbureau voor planten: The Plant Agency. Deze pop-up agency (geopend tot 1 mei) heeft gedaan wat het beloofde: het kosteloos uitlenen van vele planten, inspireren en informeren.

In een maand tijd hebben tientallen stylisten, bloggers, (event)producers, redacteuren en andere geïnteresseerden gebruik gemaakt van The Plant Agency. Precies zoals Mooiwatplantendoen.nl het voor ogen had. Alle Woonplanten van de Maand van dit jaar zijn geleend voor shoots en producties. De pop-up ruimte is meerdere malen gebuikt als opname- en fotostudio door bekende en opkomende bloggers en instagrammers. Als leuke bijkomstigheid heeft ook veel winkelend publiek planteninspiratie opgedaan in de winkel.

theplantagency_13

Plantenuitleen
Dagelijks was het een af en aan van relaties die op verzoek of spontaan voor hun eigen producties en fotoshoots planten kwamen lenen. The Plant Agency wilde het hen met deze bijzondere pop-up store makkelijk maken door de planten kosteloos uit te lenen. De opening van The Plant Agency werd druk bezocht door mediarelaties uit de lifestyle-, interieur- en fashionindustrie. Allemaal nieuwsgierig naar de winkel en het idee erachter. Met titels als Volkskrant Magazine, Linda., ELLE, ELLE Deco, Parool en Libelle kreeg de kick-off van de pop-up agency een grandioze start waarna al snel aanvragen van televisieprogramma’s volgden.

The Plant Agency van Bloemenbureau Holland
The Plant Agency van Bloemenbureau Holland

Doel bereikt
Het nieuws – en vooral de dienst – van een eerste plantenuitleen werd snel opgepakt door de beoogde doelgroep. Vele stylisten en redacteuren kwamen langs voor het lenen van planten voor hun producties (online / print), voor inspiratie en informatie over planten en ook bloemen. Zo meldden stylisten zich om planten te lenen voor verschillende events; de lancering van de eerste editie van Vogue Living (interieurtijdschrift), de styling van een shoot voor beauty brand Laura Mercier en de lancering van Kookboek van voedingscoach Laurianne Ruhé. De aanvragen blijven tot op de dag van vandaag binnenkomen, wat laat zien hoeveel behoefte er is aan een dergelijk initiatief en hoe ‘hot’ groen is.