Hotel in China krijgt een uitbundige ‘Living Wall’ van ontwerper Bosco Verticale

Na twee succesvolle ontwerpen van verticale parken heeft het in Milaan gevestigde architectenbureau  Stefano Boeri Architetti (SBA) nu de opdracht gekregen om in China een hotel te voorzien van een uitbundige groene facade.

Bosco Verticale in Milaan
Bosco Verticale in Milaan

Voornamelijk door het ontwerp van de Bosco Verticale in Milaan heeft het architectenbureau internationaal bekendheid verworven. Het bureau heeft door zijn ontwerpen van verticale facades het groenontwerp  letterlijk en figuurlijk tot een hoog niveau gebracht. Het tweede ontwerp betreft een eco-vriendelijk gebouw in het Zwitserse Lausanne, volgend jaar wordt er  begonnen met de realisatie, ook een project om met aandacht te volgen.

Mountain Hotel by Stefano Boeri
Mountain Hotel by Stefano Boeri

Het nieuwe project is de gevel van een hotel met 250 kamers in Guizhou, China. Nog meer als bij het ontwerp van Bosco Verticale zal het hotel in China worden voorzien van uitbundig groen. Het is zelfs bij deze hoeveelheid groen mogelijk om de luchtkwaliteit drastisch te vergroten.

Mountain Hotel by Stefano Boeri
Mountain Hotel by Stefano Boeri

Website Stefano Boeri