Grote kuipplantenveiling van Oranjerievereniging “De Kuipplant”

Op zondag 1 mei houdt Oranjerievereniging “De Kuipplant” een grote kuipplantenveiling met voorlichting op het terrein van abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk.

Het blijkt dat kuipplanten de laatste jaren veel tuinen en terrassen veroveren. Dit komt mede doordat wij steeds meer verre reizen maken en daar planten zien die we dan ook graag willen aanschaffen. Juist om kuipplanten meer onder de aandacht te brengen zullen door de leden verschillende kuipplanten te koop worden aangeboden.

Brugmansia_candida_flowers
Diverse subtropische planten komen aan bod o.a. de Brugmansia, Clematis, Fuchsia, Cestrum, Lantana, Cassia, Mirte en nog vele andere soorten. Kortom voor elke liefhebber is er iets te koop. Ook zal tijdens de veiling voorlichting worden gegeven over de verzorging van dergelijke planten en het is mogelijk om speciale meststoffen en zaden te kopen. Voor een uitgebreide catalogus over de te veilen planten wordt gezorgd en u zult versteld staan van de vele soorten die zullen worden geveild.

U kunt de catalogus gratis aanvragen bij dekuipplant@live.nl.

Nieuw dit jaar is dat u naast de veiling ook kleinere planten en stekken aan kunt schaffen en in onze eigen verenigingskas kunnen ook uw planten overwinteren.

fuchsia_0

De toegang is gratis en de aanvangstijd is 13.30 uur. Abdij Mariënkroon is bereikbaar via de A59, (Den Bosch – Waalwijk) afrit 43, richting Haarsteeg Abdijlaan 6. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via 0416 – 274528

Zie ook onze website www.dekuipplant.nl