Groen licht voor Low-Linepark in New York’s Lower East Side

Het is feest bij de grondleggers van het eerste ondergrondse park ter wereld, ambtenaren van New York City gaven onlangs groen licht voor het Low Line Park.

The-Low-Line-Imagery-1020x610

Het succes van de High Line heeft er naar alle waarschijnlijkheid  aan meegeholpen. De oprichters van de High Line (Joshua David en Robert Hammond) ondervonden in eerste instantie veel tegenwerking omtrent de haalbaarheid. Uiteindelijk heeft de High Line een enorme positieve impact op zijn omgeving en voor de stad New York in zijn geheel. Voor veel toeristen is een bezoek aan de High Line een must geworden.

Low Line oprichter James Ramsey
Low Line oprichter James Ramsey

De low Line wordt een openbaar ondergronds park op een gedeelte van een verlaten spoortraject in New Yorks’ Lower East Side.   De oprichters, RAAD Studio principle James Ramsey, Dan Barasch van de tech think tank PopTech en de geldmakelaar R. Boykin Curry IV, krijgen nu groen licht om hun project te doen slagen. De volgende stap in hun Low Line-project is binnen een periode van een jaar $ 10 miljoen binnen halen (van het uiteindelijke budget van $60 mijoen die nodig is), in dit jaar moeten zij er ook voor gaan zorgen dat er voldoende draagvlak is in de wijk.

De huidige situatie
De huidige situatie

Er komt in de tunnel een innovatief lichtplan, waarbij door middel van veel spiegels en fiberoptische kabels zo veel mogelijk daglicht de tunnel bereikt.

lowline 2