Fotowedstrijd ‘Tuinen voor Vincent’ Appeltern, doe nog mee tot 1 juli

‘De Appeltern Tuinenfestival ‘Tuinen voor Vincent’ zijn nu op hun mooist! Dus ben je fotograaf en hou je van natuurfotografie én kunst, dan is dit je kans! Wie kan zo fotograferen zodat de gedachte van de tuin weer transformeert naar kunstzinnige foto’s? Doe nog mee tot 1 juli.’

het_appeltern_tuinenfestival_5

Nu de lente echt doorbreekt en alles in de tuinen weer gaat groeien en bloeien nodigen de tuinontwerpers van het Appeltern Tuinenfestival 2015/16 met als thema ‘Een tuin voor Vincent’ fotografen en amateurfotografen uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd.

Wij willen hiermee de creativiteit van Vincent van Gogh, ook na het 125e sterfjaar, voort laten leven. Welke fotograaf kan laten zien hoe inspirerend, verrassend en bijzonder een tuin kan zijn?!
appeltern 4
Tot 1 juli 2016 kan er nog worden ingezonden. U kan dus een geschikte dag voor uzelf (en het weer) uitkiezen om naar De Tuinen van Appeltern te gaan en daar in het Tuinenfestival een van de tien tuinen voor Vincent uit te kiezen om op beeld vast te leggen.

De kunst voor de fotografen wordt het om de gedachtegang van één van de tien Festivaltuinen op een bijzondere wijze weer te geven in een serie van drie foto’s met de onderwerpen ‘Inspiratie’, ‘Verhaal’ en ‘Kleur’. Daarbij is het de uitdaging om niet alleen de denkwereld van de tuinontwerper te verbeelden, maar het ontwerp ook op zo’n manier vast te leggen die nog niemand eerder gezien.

het_appeltern_tuinenfestival_3

De winnaars worden geselecteerd door een deskundige vakjury op het gebied van fotografie en tuin- en landschapsarchitectuur. De uitslag zal bekend worden gemaakt op 29 juli 2016 in de Tuinen van Appeltern, de sterfdatum van Vincent van Gogh.

het_appeltern_tuinenfestival_4

Wilt u zich aanmelden? Dat kan door uw gegevens in te vullen op de volgende pagina: http://www.appeltern.nl/nl/fotowedstrijd_2015/
Na aanmelding zal verdere informatie en het wedstrijdreglement toegezonden worden. Deelname kan tussen 10 september 2015 en 1 juli 2016. In deze periode is het mogelijk om twee keer gratis De Tuinen van Appeltern te betreden om foto’s te maken.

IMG_7992

appeltern.nl