20 juni Opening Hof van Heden en Sintjansmarkt Kloosterburen

Naam evenement: Opening tuin de Hof van Heden en lustrum SintJansmarkt
Datum evenement: 20-06-2015

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseert Stichting SintJan het eerste evenement in de tuin de Hof van Heden te Kloosterburen, de jaarlijkse SintJansmarkt die dit jaar tevens een tweede lustrum beleeft. Deze dag valt deze dag samen met de officiële opening van de Hof van Heden voor het publiek.

plattegrond Hof van Heden

Stichting SintJan heeft samen met vele Kloosterbuurders en andere vrijwilligers de kloostertuin hersteld. De Hof van Heden is verdeeld in drie segmenten. In de zogeheten bostuin staat het principe van de permacultuur centraal. De kloostertuin brengt kruiden, vergeten groenten, verfplanten en bloemen tot leven. En in de boomgaard zijn oude fruitrassen te vinden. Voor iedereen bestaat er de mogelijkheid een wandeling te maken door de tuin dankzij de rollator- en rolstoeltoegankelijke paden.

plattegrond

Dit jaar viert de SintJansmarkt haar tweede lustrum. De markt wordt daarom extra feestelijk gemaakt met workshops, demonstraties en proeverijen. Tijdens en na de markt die tot 17.00 uur duurt wordt er internationaal gekookt door vrijwilligers uit verre oorden. ’s Avonds is er een afterparty in de schuur met DJ Ingrid Koetzier.
Open: 11.00-22.00 uur. Toegang: gratis.

Stichting SintJan is een initiatief op het oudste kloosterterrein van de provincie Groningen en heeft als doel op een creatieve wijze te anticiperen op de demografische ontwikkelingen. Daarbij kiest SintJan nadrukkelijk de weg van sociale en duurzame vernieuwing .

aan het werk in de tuin

SintJan is op uiteenlopende manieren bezig om de samenleving vitaal te houden, hierbij gaat SintJan uit van een integrale aanpak: wonen, werken, zorg en cultuur dienen zodanig geborgd te worden dat de leefbaarheid van het dorp versterkt wordt.

info@sintjankloostburen.nlwww.sintjankloosterburen.nl

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.