20 & 21 juni – 37 Open Tuinen Berkelland en Haaksbergen

Maar liefst 37 tuinen opengesteld tijdens het open tuinenweekend in de gemeenten Berkelland en Haaksbergen!

Scharenberg 2014

In de afd. Berkelland / Haaksbergen en omgeving zijn dit jaar 37 tuinen opengesteld tijdens het open tuinen weekend van Groei & Bloei.
Dit weekend valt op 20 en 21 juni.

Dit jaar worden de tuinen gepresenteerd in een boekje. Er is een kaartje opgenomen waarop u zien waar de tuinen kunt vinden. Daarnaast vindt op de website http://www.ziemijntuin.nl alle actuele informatie over de tuinen die meedoen. De tuinen staan per categorie beschreven en u vindt ook een kalender met data van openstellingen naast dit Open Tuinen weekend. Soms zijn de tuinen op andere momenten in het seizoen ook heel bijzonder. Denk aan het voorjaar met bollen en bloesem, of in het najaar met mooie tinten en een volwassen groei.

De toegang tot de tuinen is geheel gratis en u betreedt de tuinen op eigen risico. Het spreekt vanzelf dat de tuineigenaren hun uiterste best doen om de veiligheid van de bezoekers centraal te stellen. Honden zijn niet toegestaan, u begrijpt wel waarom en indien u kinderen meeneemt dan vragen we van u om de nodige toezicht op uw kinderen in acht te nemen. Het gaat natuurlijk niet alleen om de plantjes, maar ook om de veiligheid van uw kinderen.

Lubberding 2014 verkleind

In sommige tuinen kunt u een verfrissing (koffie, thee, limonade) krijgen. Vaak is dit gratis. In de tuinomschrijving wordt dit aangegeven. Daarnaast zijn in een aantal tuinen plantjes te koop of kunt u zaden krijgen.

Sommige tuinen bieden ook curiosa aan. Dit kunt u ook vinden in de tuinpresentaties op de site: www.ziemijntuin.nl

De boekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij de vvv’s van Berkelland en Haaksbergen.

Wij wensen u veel plezier bij het bezoeken van de tuinen.

De tuinen zijn open van 10.00 uur tot 17.00 uur, tenzij anders aangeven, niet alle tuinen zijn beide avonden open. En er is ook een tuin met een avondopenstelling op alleen zaterdagavond.

Heeft u nog vragen, bel de coördinator Herman Scharenberg 06-51558865