15 & 16 augustus – Echinacea- en Prairietuindagen – Tuingoed Foltz

Tuingoed Foltz beheert de Nederlandse Planten Collectie Echinacea en toont 90 variëteiten van de zonnehoed in de speciaal aangelegde Echinacea- en prairietuin.

Tijdens het weekend worden ook nieuwe kruisingen gepresenteerd. Maar er is meer: rondleidingen, tuinadvies, een beeldenexpositie, teas & scones etc. etc. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijk tuinweekend.

Echinacea Hot Summer groep 1107.3mv
Echinacea (Hot Summer Groep)

De zonnehoed is een oorspronkelijk uit Noord-Amerika afkomstige prairieplant, die goed combineert met siergrassen en andere zon- en droogteminnende planten. De Echinacea is de onbetwiste hoofdrolspeler in prairietuinen of ‘perennial meadows’; dit zijn bij- en vlinder-vriendelijke tuinen met een natuurlijke, warme uitstraling, die – op de juiste wijze aangeplant – onderhoudsarm zijn.

Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in deze tuinvorm. Eigenaar Andries Bierling heeft inmiddels diverse prairietuinen aangelegd in Noord-Nederland.

Echinacea purpurea 'Green Juwel'
Echinacea purpurea ‘Green Juwel’

Rondleidingen, tuinadvies en plantenverkoop
Echinacea-veredelaar Marco van Noort geeft zaterdag om 14.00 uur in de Echinaceatuin een toelichting op de kunst van het kruisen en selecteren van Echinacea’s. Ook neemt hij een aantal unieke, nieuwe kruisingen mee naar Meeden.

Andries Bierling geeft op beide dagen om 11.30 en om 15.30 uur rondleidingen in de Echinacea- en prairietuin en toont de rijke toepassings- en combinatiemogelijkheden van Echinacea. ’s Ochtends kunnen bezoekers in een persoonlijk gesprek informatie krijgen over de aanleg van een prairietuin.En natuurlijk kunnen bezoekers zich te goed doen aan een ongekend omvangrijke collectie Echinacea, prairieplanten en siergrassen voor de verkoop.

Expositie, teas & scones en live muziek
Tot eind september is nog de expositie Beeld op het Tuingoed te zien. Op het terras worden teas & scones en home-made gebak geserveerd.

Naam evenement: Echinacea- en Prairietuindagen
Datum evenement: 15 en 16 augustus 2015

Locatie/adres evenement: Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden