Over tuinenstruinen.org

TuinenStruinen is het adres op het internet waar planten, tuinen en tuinarchitectuur in de absolute hoofdrol zijn. Historische, ecologische, botanische, helende, sociale en hedendaagse tuinen en parken van over de hele wereld zijn hier te vinden.

Bij TuinenStruinen mag een tuin weer een tuin zijn!

Hier geen buitenkeukens en loungesets Bij TuinenStruinen bestaan tuinen voor het overgrote deel uit planten.

Uiteraard zijn de tuinen het belangrijkste thema bij tuinenstruinen.org, ze komen dan ook ruimschoots aan bod, hetzij in de vorm van een stadstuin en anderzijds als landgoed en alles wat daartussen ligt. De mensen achter de tuin zijn bij tuinenstruinen.org; tuinontwerpers, tuin-, en landschapsarchitecten, hoveniers, tuinbezitters, tuinpublicisten etc.

Een gouden regel bij tuinenstruinen.org is dat tuinen voor het overgrote deel bestaan uit planten, helaas is dat tegenwoordig bij veel tuinen niet het geval. Bij dit thema beschrijven wij veel planten en plantgroepen. Zijn er veel tips over welke planten u het beste kunt kiezen bij uw omstandigheden.


“God never made an ugly landscape. All that the sun shines on is beautiful, so long as it is wild.
John Muir, Atlantic Monthly, January 1869.

Veel aandacht is er voor de natuurtuin of de natuurrijke tuin. Deze duurzame tuinen vergroten de biodiversiteit en winnen populariteit. Hoewel de tuinen de natuur benaderen zijn het uiteraard stukjes nagebootste natuur. Deze natuurrijke tuinstijl en ecologische tuinen (zoals; regentuinen, muurtuinen, groendaken, daktuinen, verhoogde stormwater borders etc) kunnen een grote bijdrage leveren bij de aanpak van de gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt.

TUINENSTRUINEN.ORG is een project van Michaël Bakker

Bekijk ook eens deze websites:

(C) TUINENSTRUINEN.ORG 2012 – 2019