Over tuinenstruinen.org

TuinenStruinen is het adres op het internet waar planten, tuinen, tuiniers en tuinarchitectuur in de absolute hoofdrol zijn. Historische, ecologische, botanische, helende, sociale en hedendaagse (stads)tuinen en parken van over de hele wereld zijn hier te vinden. Biodiversiteit en duurzaamheid zijn voor TuinenStruinen belangrijke onderwerpen waar wij dan ook veel aandacht aan besteden.

TuinenStruinen Webmagazine is er voor plantliefhebbers van zowel tuinplanten als kamerplanten. De tuinen van de toekomst zoals; muurtuinen, groendaken, regentuinen, natuurrijke tuinen, etc. krijgen hier ook de nodige aandacht.

TuinenStruinen Webmagazine bestaat in april 2021 9 jaar! In deze tijd heeft dit webmagazine door veel aandacht aan de berichten te besteden, een groot aantal lezers aan zich weten te binden. Dagelijks zijn dat er vele honderden, en wij groeien nog steeds. Ook het groeiend aantal thema’s waar wij over schrijven trekt een steeds groter publiek aan.

Werk van tuinontwerper Arne Maynard

TuinenStruinen heeft nog veel plannen waar wij u in de nabije toekomst (met trots) over zullen informeren. Binnenkort kunt u ook adverteren bij dit webmagazine, als u vragen heeft over het adverteren neem dan contact met ons op. Graag weten wij wat u van ons webmagazine vindt, gebruik dan het feedbackformulier.

Bij TuinenStruinen mag een tuin weer een tuin zijn!

Een gouden regel bij tuinenstruinen.org is dat tuinen voor het overgrote deel bestaan uit planten, helaas is dat tegenwoordig bij veel tuinen niet het geval. Bij het thema planten beschrijven wij veel planten en plantgroepen. Ook zijn er veel tips over welke planten u het beste kunt kiezen bij uw omstandigheden.

Werk van Ton ter Linden en Gert Tabak

Bij de serie berichten GO WILD! is er veel aandacht voor de natuurtuin of de natuurrijke tuin. Deze duurzame tuinen vergroten de biodiversiteit en winnen populariteit. Hoewel de tuinen de natuur benaderen zijn het uiteraard stukjes nagebootste natuur. Deze natuurrijke tuinstijl en ecologische tuinen zoals; regentuinen, muurtuinen, groendaken, daktuinen, verhoogde stormwater borders etc kunnen een grote bijdrage leveren bij de aanpak van de gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt.

TUINENSTRUINEN.ORG is een project van Michaël Bakker met medewerking van Jeanne van Rijs, Gert Tabak, Wies Voesten, Harry Pierik, Ron den Dikken en Richard Murphy (Irl.)

Doel/missie:

Het doel van tuinenstruinen.org is om door berichten vol inspiratie tuiniers te verleiden om meer planten in de tuin te plaatsen in plaats van beton. Veel berichten bevatten informatie over regentuinen etc. zodat tuiniers aan de slag kunnen om hun tuinen klaar te maken voor het nieuwe klimaat. aankomende tuineigenaren inspireren om te gaan tuinieren in een zo groen mogelijke tuin. Ook wil tuinenstruinen.org het talrijke en prachtige groene erfgoed van Nederland onder de aandacht brengen.

TuinenStruinen Webmagazine laat u op een aantal plekken advertenties zien. De evt. opbrengsten hiervan zijn bedoeld om de exploitatiekosten van deze website te bekostigen.

(C) TUINENSTRUINEN.ORG | FLORAFOCUS GROENE VERLEIDING 2012 – 2020

In de media

Home & Garden magazine
Vakblad Tuin & Landschap

mEEST RECENTE BERICHTEN

Jeanne van Rijs: In de winter ook genieten van de tuin – deel 3 – Wintergeur

Deel 3; wintergeur Als ontwerper streef je altijd naar een voldoende aantrekkelijk beeld in de wintertuin. In beide voorgaande delen van deze serie van drie over de wintertuin kwam het belang van structuur en van wintergroene planten aan de orde. Nu de kers op de taart van de wintertuin; geurende planten! Waar zet je geurende […]

Camellia: Oosterse, onweerstaanbare schoonheid en ook nog winterhard

Met zijn winterharde donkergroene en glanzende bladeren en een overvloed van bloemen is de Camellia voor veel tuin- en plantliefhebbers een onweerstaanbare plant. Door een intensieve samenwerking tussen een Nederlandse en Amerikaanse kweker is er jarenlang hard gewerkt aan de winterhardheid (kouderesistentie) van deze populaire heester. Fotografie: Hans Clauzing, clauzingfotografie.nl Er zijn in Nederland gelukkig […]

De juiste boom op de juiste plek

Je kunt het zo gek niet bedenken maar het grote aanbod aan bomen maakt dat er voor elke situatie wel een geschikte boom is. De juiste boom op de juiste plek is daarom erg belangrijk om teleurstelling te voorkomen. Wat u van een boom verwacht is minstens zo belangrijk, het kan om het fruit gaan, […]

Nieuwe Groene inspiratie voor binnenshuis

Bij veel huishoudens zijn planten in huis gemeengoed geworden. Voordat de kerstboom zijn plek kreeg zijn er wat meer planten bij elkaar gezet om ruimte te maken voor het tijdelijke groen van de kerstboom en andere kerstdecoraties. Nu de kerstboom weer langzaam zijn weg naar buiten maakt zijn we wellicht ook gaan wennen aan het […]

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.