Over tuinenstruinen.org

gt 4 ton blanco
Ton ter Linden, vriend van TuinenStruinen

“God never made an ugly landscape. All that the sun shines on is beautiful, so long as it is wild.”

– John Muir, Atlantic Monthly, January 1869.

WELKOM BIJ TUINENSTRUINEN.ORG

Onafhankelijk webmagazine over planten, tuinen en tuinarchitectuur

tuinenstruinen.org is het adres op het internet waar planten, tuinen en tuinarchitectuur in de absolute hoofdrol zijn. Historische,  botanische, en hedendaagse tuinen en parken van over de hele wereld. Ook steeds meer Nederlandse tuinen hebben hier hun plek gevonden.

Bij TuinenStruinen mag een tuin weer een tuin zijn!

Hier geen buitenkeukens en loungesets  Bij TuinenStruinen bestaan tuinen voor het overgrote deel uit planten. 

Tuinen en parken hebben naast hun schoonheid veel meer te bieden, denk hierbij aan tuinen of parken voor alzheimerpatiënten en andere speciaal ontworpen (helende) tuinen bij verschillende zorginstellingen. 

Ecologie wordt steeds belangrijker en tuinen worden duurzamer en vergroten de biodiversiteit. Bij TuinenStruinen kunt u veel informatie vinden over de ecologische/naturalistische benadering voor nieuwe tuinen, maar ook wat u kunt doen bij een bestaande tuin. Ecologische tuinen zoals bijvoorbeeld: Regentuinen, muurtuinen, groendaken, daktuinen en verhoogde stormwater borders ze komen hier allemaal voorbij. 

Tuiniers kunnen mede het verschil maken

In Nederland heeft 70% van de inwoners de beschikking over een tuin alleen in buurland Engeland ligt dit percentage hoger. Alle Nederlandse tuinen bij elkaar hebben een oppervlakte van 10 x Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Door op een andere wijze onderhoud te plegen of onderhoud in een ander seizoen te laten plaatsvinden kunnen insecten, vlinders, vogels egels etc enorm geholpen zijn. Ook het aanleggen van een wal of takkenril helpt het dierenleven in de tuin.

De schutting vervangen door een mooie haag kan erg positief zijn voor het herstellen van de mussenpopulatie in de steden van Nederland. Bovendien is een mooie haag een lust voor het oog.

Hoe groot of klein uw tuin ook is er kunnen altijd elementen worden aangelegd om uw tuin als een buffer tussen zware regenval en riolering te laten functioneren. Regelmatig is er in berichten op TuinenStruinen aandacht voor deze belangrijke zaken.

Another Awesome Acer    Day 155 365   Sarah Jones   Flickr

TuinenStruinen maakt gebruik van foto’s bij de berichten. Deze foto’s zijn van diverse bronnen, welke altijd zijn vermeld. Daarnaast maken wij gebruik van foto’s van Gert Tabak, Hans Clauzing, Maaijke de Ridder en Sergey Karepanov.

TUINENSTRUINEN.ORG maakt onderdeel uit van FloraFocus (een non-profit project) andere onderdelen zijn:

cropped-tsgw-logo-14-09.png

Bekijk ook FLORATUBE met meer dan 2000 tuinen en landschappen in video´s

 

(C) TUINENSTRUINEN.ORG 2012 – 2018