Over tuinenstruinen.org

TuinenStruinen is het adres op het internet waar planten, tuinen en tuinarchitectuur in de absolute hoofdrol zijn. Historische, ecologische, botanische, helende, sociale en hedendaagse tuinen en parken van over de hele wereld zijn hier te vinden.

TuinenStruinen is een webmagazine voor (aankomende) tuiniers, liefhebbers van tuin-, en kamerplanten, groene vakmensen, open-tuinenbezoekers, liefhebbers van groen erfgoed, etc.

Bij TuinenStruinen mag een tuin weer een tuin zijn!

Uiteraard zijn de tuinen het belangrijkste thema bij tuinenstruinen.org, ze komen dan ook ruimschoots aan bod, hetzij in de vorm van een stadstuin en anderzijds als landgoed en alles wat daartussen ligt. De mensen achter de tuin zijn bij tuinenstruinen.org; tuinontwerpers, tuin-, en landschapsarchitecten, hoveniers, tuinbezitters, etc.

Hier geen buitenkeukens en loungesets!

Een gouden regel bij tuinenstruinen.org is dat tuinen voor het overgrote deel bestaan uit planten, helaas is dat tegenwoordig bij veel tuinen niet het geval. Bij het thema planten beschrijven wij veel planten en plantgroepen. Zijn er veel tips over welke planten u het beste kunt kiezen bij uw omstandigheden.

Bij de serie berichten GO WILD! is er veel aandacht voor de natuurtuin of de natuurrijke tuin. Deze duurzame tuinen vergroten de biodiversiteit en winnen populariteit. Hoewel de tuinen de natuur benaderen zijn het uiteraard stukjes nagebootste natuur. Deze natuurrijke tuinstijl en ecologische tuinen (zoals; regentuinen, muurtuinen, groendaken, daktuinen, verhoogde stormwater borders etc) kunnen een grote bijdrage leveren bij de aanpak van de gevolgen die klimaatverandering met zich meebrengt.

Doel/missie:

Het doel van tuinenstruinen.org is om door berichten vol inspiratie tuiniers te verleiden om meer planten in de tuin te plaatsen in plaats van beton. Veel berichten bevatten informatie over regentuinen etc. zodat tuiniers aan de slag kunnen om hun tuinen klaar te maken voor het nieuwe klimaat. aankomende tuineigenaren inspireren om te gaan tuinieren in een zo groen mogelijke tuin. Ook wil tuinenstruinen.org het talrijke en prachtige groene erfgoed van Nederland onder de aandacht brengen.

Vanaf juni 2020 werkt TuinenStruinen Webmagazine samen met sKBL (stichting Kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen) om het groene erfgoed bij KBL, in Nederland, onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van TuinenStruinen.

TUINENSTRUINEN.ORG is een project van Michaël Bakker met medewerking van Gert Tabak, Wies Voesten, Harry Pierik, Ron den Dikken en Richard Murphy (Irl.)

(C) TUINENSTRUINEN.ORG GRDN 2012 – 2020

In de media

Home & Garden magazine
Vakblad Tuin & Landschap