Michaël Bakker

Van GreenTrends tot TuinenStruinen en FloraFocus Groene Verleiding

Van bloemist naar tuin-, en groenpublicist.

         

“One should either create a work of art.
Or be a work of art.”
Oscar Wilde

Zaanstad

Planten vormen de rode draad in mijn leven. Op jonge leeftijd wilde ik niets liever dan plantenkweker worden. Na mijn opleiding aan de Lagere Agrarische School Purmerend en later een gecombineerde studie bloemen & plantenteelt/bloemsierkunst aan de Rijks Middelbare Tuinbouwschool in Aalsmeer besloot ik een bloemisterij te beginnen. Een bloemisterij was op dat moment voor mij de best haalbare oplossing om zelfstandig in de bloemen en planten te kunnen gaan werken.

Na enkele jaren ervaring bij deze bloemenzaken; Jolina Bloemiste Amsterdam (stage), Aviflora Schiphol, De Roos Amsterdam en als gastdocent aan de School of Floristry in Edinburgh Schotland begon ik op mijn 23e een bloemenzaak in Amsterdam. Vanuit Rusland, een kleine straat in het wallengebied en de Van Marumstraat in A’dam Watergraafsmeer bediende ik samen met mijn team vele jaren grote hotels en andere bedrijven – zoals Amstel Hotel, Radisson BLU Hotels (SAS Royal Hotel), Okura Hotel, RAI, KLM, KLM Party Services, Endemol, Golden Tulip Jan Tabak (Bussum), Golden Tulip Barbizon Palace, Golden Tulip Barbizon Centre, Martinair Partyservice e.v.a. Later volgden er nog meer vestigingen in Amsterdam, Aalsmeer en Schiphol Rijk.

mb-1

Een flinke tegenslag kwam er jaren later toen ik een ernstig gezondheidsprobleem met mijn benen kreeg.

Voor een korte periode ben ik nog naar Batumi, een mondaine badplaats aan de Zwarte Zee in Georgië gegaan. In deze badplaats had ik de opdracht gekregen van het gemeentebestuur om een oude stadskwekerij en de afdeling openbaar groen uit de sovjet-tijd naar een modern tijdperk te brengen. Ondertussen kreeg ik steeds meer last van mijn benen waardoor ik moest terugkeren naar Nederland.

De nuchterheid die ik van mijn moeder heb meegekregen en het optimisme van mijn vader zijn karaktereigenschappen die mij hebben geholpen om weer een positieve draai aan mijn nieuwe situatie te geven. Ik besloot om over tuinen en tuinarchitectuur te gaan publiceren op het internet. Maar eerst terug de schoolbank in…

Na opleidingen zoals; tuin & landschapsontwerp, DTP grafisch ontwerp, webdesign, web- en sociale media marketing en vervolgens colleges van  Prof. dr. Erik A. de Jong (Artis-hoogleraar Cultuur, Landschap en Natuur aan de Faculteit Geesteswetenschappen – Illustere school – van de universiteit van Amsterdam) besloot ik met deze site te starten. 

Dagelijks besteed ik zoveel mogelijk tijd aan tuinenstruinen.org. Het webmagazine groeit en bloeit elke dag, al 8 jaar!! (sinds 2012). Ik hoop dat ook u zult genieten van het struinen door de vele berichten over tuinen, tuinmensen en  … planten.

Contactpagina

Welkompagina

Greentrends Bloemisterij Vestiging Aalsmeer

Veel lees en kijkplezier

Met groene groet,