“The Roof” vertegenwoordigt de kwaliteiten van de achterafstraatjes (Li ‘long) van Shanghai

Het groenproject heet officieel The Roof. vertegenwoordigt de kwaliteiten van de achterafstraatjes (Li ‘long) van Shanghai en verweeft zorgvuldig de omringende cultuur in zijn kenmerkende ontwerp, waardoor een model ontstaat voor toekomstige stadsruimten waar mensen en de natuur gedijen in een bestemming om te zien en gezien te worden.

Het idee om het DNA van Li ‘long te weerspiegelen, is gelaagd in het ontwerp om een plek te vormen vol met diverse vormen van sociaal leven waardoor mensen naast elkaar kunnen bestaan en zich op meerdere niveaus met de natuur kunnen verbinden.

Door een iconisch eigentijds kantoor en commercieel centrum te creëren, begrensd door levendige gemeenschappelijke ruimtes, respecteert het ontwerp de schaal van de omringende stedelijke omgeving, maar heeft het toch zijn eigen diepte van detail en individualiteit. Levendige rode en beige bakstenen omlijsten de lineaire gangen, terwijl een overvloed aan groen in potplanten op elk oppervlak klimt, trapsgewijs stroomt en gedijt, waardoor een biofiele omgeving ontstaat die inherent is aan de Li ‘long.

Het vergroten van de biodiversiteit in een dichtbevolkte stedelijke omgeving was cruciaal bij het informeren van de gekozen plantensoorten, terwijl ook werd overwogen om het hele jaar door een weergave van veranderende natuurlijke kleuren, tinten en groen te creëren.

 • Client: CIFI Group – Architecture: Ateliers Jean Nouvel
 • Landscape Architecture: ASPECT Studios
 • Living Façade: ASPECT Studios
 • ASPECT Design Team
  • Principle Landscape Architect: Stephen Buckle
  • Design Team: Derek Chen, Sam Xu, Suki Ye, Lemon Liao, Yan Luo, Phannita Phanitpharadon, Alex Cunanan de Dios, Cameron Archie
 • Local Architecture Engineer: Tianhua Group,
 • Local Landscape Engineer: Triones Landscape Eng Co
 • UHPC and Technical support Façade panels and Pot Fabricator: Ulcont Ltd.
 • Previous LA Concept: WAA

Project Locatie: 458 Ma‘Dang road, Huang’Pu district, Shanghai, China

Ontwerp jaar: 2019

bouwjaar: 2020

Naar de Welkom-pagina