Kerstarrangementen inspiratie 2022

Het is een traditie om naast de buitenboel het huis van binnen te versieren. Een mooie kerstboom, poinsettia en verse bloemen mogen daarbij niet ontbreken. Jaren geleden werd er nog gewacht met kerstversieringen tot de Sint was vertrokken terug naar Spanje. Tegenwoordig is de kerstman er vaak al vroeg.

Cijfers & trends

In 2021 vierde 86% van de consumenten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland het feest. In zowel Frankrijk als het Verenigd Koninkrijk vierde 89% van de respondenten Kerstmis. In Nederland was dit 83% en in Duitsland 82%. Vorig jaar kocht 72% van de consumenten een kerstproduct, zoals bloemen, een boom en/of planten. Duitse en Franse consumenten kochten zulke producten het vaakst, en dan in het bijzonder kerstbomen: 54% van de Duitse en 47% van de Franse consumenten kocht er een.

 

Populaire bloemdecoraties zijn kerstboeketten (22%), kerststukken (20%), planten (18%) en bollen op pot (16%). Het boeket is het populairste in Frankrijk (29%), terwijl kerststukken het populairste zijn in Nederland (28%).

54% van de consumenten geeft aan dat ze het leuk vinden om bloemen of een kerstboeket van gasten te krijgen. Het aantal consumenten dat het leuk vindt om bloemen te geven ligt net iets lager, op 40%. Tot slot vindt meer dan een derde (38%) het leuk om zelf het huis in de kerststemming te brengen met bloemen. Vooral Franse consumenten en Aesthetic Explorers vinden het krijgen, geven en/of decoreren met bloemen het leukste in deze periode.

Onderzoek van Motivaction

INSPIRATIE

We hoeven maar enkele tientallen jaren terug te gaan en de kerststukken zagen er heel anders uit. Een witte of rode kaars vormde het middelpunt waar omheen wat kersttakken werden gestoken. Daarnaast werden er een paar dennenappels, wat IJsland-mos en niet te vergeten een namaak paddenstoel in het ideaal met rood en witte stippen.

Deze foto’s kunnen dienen als inspiratie om zelf aan de gang te gaan, of om te laten maken bij een betere bloemenspeciaalzaak.

Een toegift

Knip enkele foto’s die naast elkaar liggen. Vanuit de knip-app kunt u ze printen en gebruiken als kerstkaart.

Foto’s van Bloemenbureau Holland/Mooi wat bloemen doen

Ga naar de Welkom-pagina