Tuinen van de RHS Chelsea Flower Show 2022

RHS Chelsea Flower Garden bestaat al meer dan 100 jaar en is toonaangevend. Er is steeds meer aandacht voor wilde of verwilderde tuinen. Nogmaals nemen we een kijkje naar de vele tuinen die de trend zetten.

A Swiss Sanctuary

Ontwerp; Lilly Gomm

Deze tuin heeft alles in zich van het Zwitserse landschap. Het laat de unieke flora zien. Het feest van een mengeling van Mediterraans en alpine planten komt duidelijk naar voren. De tuin laat zien hoe inheemse planten hun plek kunnen laten zien binnen de grenzen van een tuin.

Circle of Life

Ontwerp door Yoshihiro Tamura

Veel kruiden, wilde grassen en groente zijn door de tuin heen te vinden. Elke kleur van planten staat voor een menselijke emotie. Groen voor helend, rood voor passie, geel voor warmte, wit voor puur en maagdelijkheid en zwart staat voor alledaagse problemen en zorgen.

De tuin is ontworpen als een plek waar je kan vluchten van de digitale wereld. Water vormt een essentieel element in de tuin. Het houten Japanse waterwiel is door de hele tuin te zien en horen.

Connected, by EXANTE

Ontwerp: Taina Suonio

Connected is een koel, rustig boslandschap. Er is een plek voor mensen om te vluchten. Er is een middelpunt met een rand van beplanting.

Het boslandschap is gericht op Europa met serene en beperkte kleuren. Na de tuinshow vind de tuin zijn weg richting; University College London Hospital.

A Textile Garden for Fashion Revolution

Ontwerp: Lottie Delamain

De bezoekers worden geacht de connectie tussen wat we kunnen kweken en wat we dragen. Creatief en innovatief laat allerlei mogelijkheden tot ons doordringen tot duurzame oplossingen.

Het bloemmotief en kleur laat zien hoe belangrijk planten zijn voor de mode.

BBC Studios Our Green Planet and RHS Bee Garden

Ontwerp; Joe Swift

Joe Swift is een bekend tuinier en ontwerper, we kunnen hem vaak zien als mede-presentator van Gardeners World (BBC) op vrijdagavond en het jaarlijkse tv-verslag van RHS Chelsea Flower Show.

In deze tuin komen de Royal Horticulture Society en de Britse publieke omroep BBC samen. De BBC promoot hierbij Our green planet en de RHS bijentuin. De vleugels van de bij staan centraal in het ontwerp van Joe Swift.

Later deze week nog een aantal tuinen.

RHS (foto’s)