Steppetuin van Denver Botanic Garden

De Steppe-tuin van Denver Botanic Garden

Openbaar groen is lang gezien als een groene massa, vaak werd er blokbeplanting gekozen. Het nieuwe openbaar groen heeft meestal een meer gemengde beplanting. Ook de aantrekkingskracht van de planten op een rijk dierenleven komt uitvoerig aan de beurt. Zoals voor vlinders, bijen en andere insecten, en wat te denken van egels, vogels, kikkers etc.

Ontwerp; Garden Futurist Emmanuel Didier, eigenaar van de Didier Design Studio. Locatie; Steppe-tuin op het terrein van de Denver Botanic Garden

Emmanuel is in de V.S een van de leidende tuin,- landschapsarchitecten en dan voornamelijk het openbaar groen en speciale tuinen en parken. Didier begon te bedenken hoeveel steppe-landschappen er in de V.S. wel niet zijn.

Zo had hij inspiratie van de Great Plaines, Colombia Plateau , en dat is in Oregon, Washington, Onze Piet Oudolf gebruikte veel van zijn planten ook vanaf de steppe. En vast en zeker een tijd geleden. Deze steppe-tuin is bij en vlindervriendelijk. Deze openbare tuin heeft als belangrijkste doel dat mensen de steppe-landschappen meer gaan waarderen en deze gaan zien als een permanente open tuin.