Ierse bezoektuin van de Insomniac Gardener

Als het om bezoektuinen gaat dan doet Ierland zeker qua schoonheid niet onder voor hun oosterburen, Engeland. Waar Ierland rijk is aan kastelen, zijn ook kasteeltuinen. Niet iedere kasteeltuin (net als in het VK) is echter de moeite. Onder andere de grotere tuinen bepalen de sfeer van de Ierse tuin.

Tuinfotograaf Richard Murphy trekt er regelmatig op uit om mooie tuinen te fotograferen. Ditmaal bezoekt hij het Ierse gehucht Slane. In eerste instantie gaan de gedachten uit naar Slane Castle. Toch zijn dit tuinen in privé-bezit.

De eerste tuin is van Rosemary Maye. Zij noemt zichzelf The Insomniac Gardener. Haar tuin straalt warmte en liefde uit voor planten. Rosemary kreeg tuinieren met de paplepel ingegoten. Haar vader was dan ook een gepassioneerde tuinier. Zelf kreeg Rosemary al snel door dat de tuin veel positieve kanten heeft. Het was vooral de invloed van werken in de tuin, waarbij de hersens volledig tot rust komen.

Richard Murphy fotograaf

Rosemary, tuinier

NIEUWSTE BERICHTEN