Bloemen en Planten Trend Collectie Herfst en Winter 2021

De afgelopen zomer is in een rap tempo aan ons voorbij gegaan. Als je nu buiten loopt kan je de herfst al ruiken. Herfst is een prachtig jaargetijde, het leven binnenshuis vraagt weer om ouderwetse gezelligheid. Buiten hangt een heerlijke geur die moeilijk te omschrijven is, bovendien zijn de eerste paddenstoelen alweer gevonden. Heerlijk om nu in het bos te lopen.

Bloemenbureau Holland is het officiële orgaan om de bloemen en plantensector te ondersteunen met gerichte marketing op een internationale markt. Met hun consumenten-websites zijn zij daarin erg populair. Na het succes van vorig jaar hebben zij opnieuw voor de seizoenen een trendcollectie gemaakt.

Trend Collectie herfst & winter 2021

Balanced Biotoop trend

Zet je planten in een cluster bij elkaar, Gebruik een mix van grote planten en verschillende potten
Slipdress John Gailliano

Je eigen biotoop creëren in huis is helemaal hip. Net zoals het gebruik van grote planten en potten. Het kernwoord hierbij is overvloed Je voelt de gezonde energie en zuurstof stromen. Dit is pure liefde.

PLANTDESIGN: De kunst om een interieur te verbeteren door planten toe te passen als design stukken uit de natuur, om een meer esthetische en fysiek en psychologisch gezondere ruimte te creëren. (zie meer inspiratie in beeld in het vorige bericht).

Binnenshuis je eigen biotoop creëren vergt een andere manier van denken. In plaats van meubels te kopen en er vervolgens wat planten bij te kiezen, doe je het tegenovergestelde. Verzamel een heleboel grote en kleinere planten in verschillende kleuren, vormen en stijlen. Zet ze in opvallend gevormde potten en vazen met duidelijke structuren, variërend in kleur, hoogte en vorm. Plaats ze in groepen op de grond, op een kluitje in een hoek, of hang ze aan het plafond.

Ze mogen boven het aanrecht, naast je bed en in de badkamer. Ja, zelfs in de gang krijgen ze een plek. Zorg ervoor dat je speciale aandacht besteedt aan hydratatie en lichtinval. Zo bied je je groene vrienden uitgebalanceerde voeding en een omgeving waarin ze perfect gedijen. Zet ze op de beste plekken die je huis te bieden heeft, en style pas daarna de meubelstukken er omheen. Zo lijkt het bijna alsof je planten jou (en je spullen) dag en nacht omhelzen. Klinkt dat niet geweldig?

DHZ; Met gebruik van dik ruw touw en jute-stof kun je je plantenpotten zelf aankleden, voor een extra natuurlijk effect. Je kunt natuurlijk ook met touw of jute alleen ook een pot aankleden.

Oude potten groot of klein, smal of breed kunt u natuurlijk ook schilderen in een trendy kleur. Bekleden met klei kan ook en de stukadoor heeft vast ook wel iets voor u om potten mee te decoreren, zoals Tadelac (Marokkaans).

BEGONIA REX ARCTIC BREEZE, CAMBRIA ORCHIDEE, LEPELPLANT STRAUSS, PRIMULA PICANTO, ALOCASIA
ALOCASIA PORTADORA
GLORIOSA , BEGONIA LIMA LOVE

De sculpturale kenmerken van de onvergelijkbare Gloriosa; perfect voor een prachtig en grillig mono boeket


“ER ZIJN GEEN HOOGTEPUNTEN ZONDER DIEPTEPUNTEN

BLOEMEN: BAMBOE, LIMONIUM CHINA RED, POLIANTHES TUBEROSA, PAMPASGRAS

Vazen, antieke kom van steen, bureau Heerenhuis, barkruk wdstck en symbiosis N.2524 Tessa de Rijk, via Entertheloft.com

Planten
BEGONIA, ALOCASIA, LEPELPLANT, CAMBRIA ORCHIDEE, PRIMULA, GRASACHTIGEN

Zwarte vaas, U-vormige vaas en ornament Bloomingville, vaas en pot Inka Kana OYOY, cactus @francoisejeffrey.ceramics, stoel, kast, spiegel, lamp Morentz

Plantenpot Terra Family House, plantenpot Terstege, jute mand Lime Light, plantenpot van cardboard Karten

IN ZO’N ZACHT, LIEFDEVOL EN GROEN HUIS VOEL JE JE SCHOUDERS DIRECT ONTSPANNEN

OVERVLOEDIGE DIVERSITEIT

In de natuurlijke borders verwerken we veel verschillende planten met een afwisseling van bladvorm, kleur en bijvoorbeeld textuur. Natuurlijke borders stromen letterlijk over van de wilde ongetemde grassen. In de tuinen van nu vinden steeds meer mensen hun rust, liefde en uiteindelijk ook hun zelf, hun eigen identiteit. Bij borders en tuiniers vervagen grenzen. Bedenk dat de natuurrijke tuinen van nu u de vrijheid geven om uzelf tot een pad te begeven waar u vroeg of laat uw eigen stijl zult ontwikkelen. Wel is het daarbij handig om wat instructies te volgen, dit om teleurstelling te voorkomen. Geduld is bij het zoeken naar uw eigen ik in de ontwerpen een schone zaak.

Planten o.a;
GRASSEN (MIX), HELLEBORUS
Chorophytum (graslelie) diverse grassen
Valse dwergcypres, Ilex (hulst), Viola (winterviooltjes), gras

Onderstaande tafel is gemaakt rondom de bestaande heester.

Winterviooltjes geven een vrolijke dot kleur aan je ‘slapende’ wintertuin

Productie i.s.m Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl

‘De tuin neemt een belangrijke plek in ons leven in. Ze leent zich bij uitstek om er in te aarden. Om zó dicht bij je eigen natuur te komen’ Noël van Mierlo