PrachtPlant: Hebe of struikveronica

Hebe, ook wel bekend als struikveronica kan uw terras of border weer een echte oppepper geven. De hebeplanten die u nu kunt aanschaffen zitten vol met pluimen, die op hun beurt weer tientallen bloemetjes geven per pluim. Ook het blad van de Hebe geeft uw terras of border een frisse aanblik. Ook vlinders zijn dol op deze plant.

Het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs. In de winter en lente hebben sommige exemplaren zelfs een paars-rood blad. De plant heeft een losse, wilde uitstraling. En dat is nog niet alles: de Hebe bloeit ook nog in trossen witte, paarse of roze bloemen. De bloemen hebben lange meeldraden waar vlinders en bijen groot fan van zijn.

Hebe komt in het wild voor in Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Er bestaan ongeveer 90 soorten, wat Hebe het grootste plantengeslacht van Nieuw-Zeeland maakt.

Hebe-weetjes

  • Hebe is in de Griekse mythologie de godin van de jeugd. Zij staat voor de bloei van de natuur en de lente en schenkt nectar aan de goden. Voor het eeuwige leven…
  • Hebe is een jongensnaam, afkomstig uit Friesland en Groningen.
  • Hebe’ s kunnen relatief goed tegen zoute lucht. Ze zijn daardoor ideale kandidaten voor tuinen en balkons aan de kust.

Verzorging van de Hebe

  • Jouw Hebe staat graag zonnig, houdt zelfs van volle zon.
  • Zet Hebe in luchtige, humusrijke grond.
  • Geef vooral niet te veel water, een beetje droogte op z’n tijd is juist heel goed.
  • De plant is aardig winterhard, maar als het echt koud wordt kun je Hebe beschermen, vooral als ze in potten staan. Pak ze dan in met fleece of bubbelplastic.
mooiwatplantendoen.nl

“The Roof” vertegenwoordigt de kwaliteiten van de achterafstraatjes (Li ‘long) van Shanghai

Het groenproject heet officieel The Roof. vertegenwoordigt de kwaliteiten van de achterafstraatjes (Li ‘long) van Shanghai en verweeft zorgvuldig de omringende cultuur in zijn kenmerkende ontwerp, waardoor een model ontstaat voor toekomstige stadsruimten waar mensen en de natuur gedijen in een bestemming om te zien en gezien te worden. Het idee om het DNA van…

LEES HIER VERDER

Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam

De Westergasfabriek in Amsterdam dateert uit 1883 en ligt langs de Haarlemmerstraat in de Spaarndammerbuurt. Al in de jaren negentig werden de eerste plannen gemaakt voor een park. De gemeente Amsterdam heeft het terrein kandidaat gesteld voor de Floriade in 2002, maar werd niet verkozen. Hierna werden de plannen door Amsterdam  vereenvoudigd: de gebouwen zijn gerestaureerd…

LEES HIER VERDER

Into the forest door Andrew van Egmond

Deze unieke woning is gelegen nabij een natuurgebied in het midden van Nederland. Het is een bosperceel met een behoorlijk hoogteverschil voor een vlak land als Nederland. Het huis is gelegen in het hogere deel van het perceel en gaat op een bescheiden manier samen met de majestueuze bomen eromheen. De voortuin was al gerealiseerd…

LEES HIER VERDER

Nu is de tijd voor de kamerplanten gekomen

Veel van ons plantliefhebbers hebben alles, in ieder geval binnenshuis, momenteel nog in de kerstsfeer. Heel veel green-lovers maken in de komende weken, na de kerst, weer plannen voor een groene beleving binnenshuis. Kamerplanten zijn weer helemaal trendy. Sommige mensen zien planten nog steeds als decoratie, met ongeveer dezelfde functie als een schilderij. Vaak gaat…

LEES HIER VERDER

Forest garden in Mexico, Valle de Bravo

Deze bostuin ligt op ongeveer 2 uur vanaf Mexico City in de streek Valle de Bravo. Deze regio staat bekend om het grote meer, het koele klimaat en de bossen waar de eik en de dennenbomen goed groeien. Van de jury Uit de juryverklaring: “Met zijn weelderige vegetatie benadert Forest Garden de locatie als een…

LEES HIER VERDER

Groentrends van trendy tuinplanten 2023

Al enkele jaren doet Bloemenbureau Holland de promotie van de Nederlandse sierteeltproducten dit project doen zij in een gezamenlijk proces met Tuinbranche Nederland, Ibulb, inretail en Bureau Nijman + Van Haaster. De nieuwe trends zijn gebaseerd op de tijdgeest. De samenleving is uit balans door de vele kopzorgen rondom de energieprijzen, oorlog, klimaattransitie, woningnood. Polarisatie…

LEES HIER VERDER

Kerstarrangementen inspiratie 2022

Het is een traditie om naast de buitenboel het huis van binnen te versieren. Een mooie kerstboom, poinsettia en verse bloemen mogen daarbij niet ontbreken. Jaren geleden werd er nog gewacht met kerstversieringen tot de Sint was vertrokken terug naar Spanje. Tegenwoordig is de kerstman er vaak al vroeg. Cijfers & trends In 2021 vierde…

LEES HIER VERDER

Volg tuinenstruinen.org en ontvang bij elk nieuw artikel een email notificatie in uw postvak