PrachtPlant: Hebe of struikveronica

Hebe, ook wel bekend als struikveronica kan uw terras of border weer een echte oppepper geven. De hebeplanten die u nu kunt aanschaffen zitten vol met pluimen, die op hun beurt weer tientallen bloemetjes geven per pluim. Ook het blad van de Hebe geeft uw terras of border een frisse aanblik. Ook vlinders zijn dol op deze plant.

Het blad van de Hebe varieert in kleur van lichtgroen tot donkergroen en heel lichtgrijs. In de winter en lente hebben sommige exemplaren zelfs een paars-rood blad. De plant heeft een losse, wilde uitstraling. En dat is nog niet alles: de Hebe bloeit ook nog in trossen witte, paarse of roze bloemen. De bloemen hebben lange meeldraden waar vlinders en bijen groot fan van zijn.

Hebe komt in het wild voor in Nieuw-Zeeland, Frans-Polynesië, de Falklandeilanden en Zuid-Amerika. Er bestaan ongeveer 90 soorten, wat Hebe het grootste plantengeslacht van Nieuw-Zeeland maakt.

Hebe-weetjes

  • Hebe is in de Griekse mythologie de godin van de jeugd. Zij staat voor de bloei van de natuur en de lente en schenkt nectar aan de goden. Voor het eeuwige leven…
  • Hebe is een jongensnaam, afkomstig uit Friesland en Groningen.
  • Hebe’ s kunnen relatief goed tegen zoute lucht. Ze zijn daardoor ideale kandidaten voor tuinen en balkons aan de kust.

Verzorging van de Hebe

  • Jouw Hebe staat graag zonnig, houdt zelfs van volle zon.
  • Zet Hebe in luchtige, humusrijke grond.
  • Geef vooral niet te veel water, een beetje droogte op z’n tijd is juist heel goed.
  • De plant is aardig winterhard, maar als het echt koud wordt kun je Hebe beschermen, vooral als ze in potten staan. Pak ze dan in met fleece of bubbelplastic.
mooiwatplantendoen.nl

Biophilia: plant design, De groene interieurtrend van deze tijd

Niemand wordt met groene vingers geboren, maar dat je groene vingers kunt krijgen dat is bij velen van ons bekend. Zowel tuinbezitters als degene zonder tuin kunnen een gevoel voor binnenplanten ontwikkelen. Steeds meer kamers in huizen veranderen in groene ruimtes. Sommige worden echte verzamelaars met als resultaat woninginterieurs die veranderen in jungles. Bij andere…

LEES HIER VERDER

Aquaponics, het nieuwe kweken

Nieuw is Aquaponics nou ook weer niet, maar nog wel redelijk onbekend. De wijze waarop bij Aquaponics de planten gekweekt worden past volledig in het streven naar meer duurzaam kweken. Volop redenen dus om eens wat meer aandacht aan deze manier van kweken te besteden. Vaak is het alternatieve circuit een goede voedingsbodem gebleken als…

LEES HIER VERDER

Floriade 2022: Classics and Future Moments

De werkzaamheden op het terrein in Almere gaat steeds meer vorm krijgen. De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 gaat volgend jaar op 14 april open en gaat tot en met 9 oktober duren. Het is zelfs al mogelijk om met de kabelbaan de voortgang van boven te bekijken. U krijgt van tuinenstruinen.org regelmatig een update van…

LEES HIER VERDER

PrachtPlant: Monarda, Bergamotplant

Monarda of met de Nederlandse naam bergamotplant is een heerlijk geurende plant. De Nederlandse naam zou vermoeden dat deze de leverancier is van bergamotolie, dit is een grondstof voor de Earl Grey-thee. Deze bergamot komt van een sinaasappeltje. Monarda heeft zo’n sterke geur dat als je er vlak langs loopt je er niet aan kan…

LEES HIER VERDER

Planten voor de Stijltrends 2022

Bloemenbureau Holland ontwikkelt jaarlijks twee Trend Collecties die aansluiten bij huidige trends. Eén collectie voor de lente/zomer en één voor de herfst/winter. Het is nu alweer 3 jaar dat Bloemenbureau Holland de Trend Collecties ontwikkelt, “Hiermee voorzien we in de behoeftes van de consumenten, die continue veranderen. Zo blijven bloemen en planten jaarrond top-of-mind bij…

LEES HIER VERDER

June Blake’s tuin in Ierland van aparte schoonheid

Veel mensen, al of niet tuiniers, bezoeken met enige regelmaat bezoektuinen, deels is dit een recreatieve gebeurtenis, maar kan ook zijn om inspiratie op te doen. Vaak laten we ons hierbij niet al te veel beïnvloeden door de tuinstijl van de te bezoeken tuinen. Namelijk open staan voor nieuwe paden in te slaan hoort toch…

LEES HIER VERDER

PrachtPlant: Passiflora (passiebloem)

Al eeuwenlang spreekt de Passieplant, met zijn prachtige bloemen, tot de verbeelding van velen. Voor zover we terug kunnen kijken in de geschiedenis zijn het Spaanse ontdekkingsreizigers geweest die in de zestiende eeuw bij het ontdekken van de nieuwe wereld de plant ontdekten. De reizigers waren katholiek en zagen in de bloem die in het…

LEES HIER VERDER

Volg tuinenstruinen.org en ontvang bij elk nieuw artikel een email notificatie in uw postvak