Floriade 2022: Classics and Future Moments

De werkzaamheden op het terrein in Almere gaat steeds meer vorm krijgen. De internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade 2022 gaat volgend jaar op 14 april open en gaat tot en met 9 oktober duren. Het is zelfs al mogelijk om met de kabelbaan de voortgang van boven te bekijken. U krijgt van tuinenstruinen.org regelmatig een update van nieuwe projecten.

Dichtbij het centrale plein van Floriade Expo 2022 wordt er op dit moment gewerkt aan acht kleurrijke tuinen voor het bloemenkunstproject Classics & Future Moments. Hier loop je net als in een galerie langs prachtige kunstwerken, maar dan wel kunstwerken die bestaan uit levende planten en bloemen. De tuinen zijn schuin gelegen waardoor je ze van veraf al kunt bewonderen.

Op iedere kavel is een pleintje voorzien wat je kunt gebruiken om een selfie te maken of simpelweg wat bloemobjecten te fotograferen. De gedachte aan fotograferende toeristen in de bollenvelden ligt hieraan ten grondslag. De verantwoordelijke landschapsarchitect voor dit gedeelte is Niek Roozen, hij zegt hier over. “We kennen allemaal wel het beeld van toeristen die foto’s maken bij bollenvelden die in bloei staan. Dat idee gebruiken we bij de aanleg van deze tuinen en ik kan verklappen dat het heel mooi wordt.”

Moderne Beplantingsplannen

Naast bloembollen worden er ook veel vaste planten en heesters geplant die ervoor zorgen dat de tuinen tijdens de gehele Expo echte kunstwerken zijn om naar te kijken. Niek Roozen: “Op deze plek willen we laten zien hoe belangrijk beplantingsplannen zijn voor een mooie tuin. In het arboretum kun je allerlei losse planten met bijzondere eigenschappen zien, maar daar komt geen beplantingsplan bij kijken. Bij Classics & Future Moments zie je hoe een mooie, moderne combinatie van beplanting eruitziet.”

Voorbeeld/ontwerp van een van de kavels

Classics & Future Moments

De naam Classics & Future Moments verwijst naar de 4 ‘klassiekers’ en de 4 aanstormende talenten die elk invulling geven aan één van de acht kavels. De zeer ervaren en bekende beplantingsdeskundigen Buro Mien Ruys, Jacqueline van der Kloet, Fleur van Zonneveld en Atelier Ton ter Linden zijn de 4 klassiekers. Stefan Jaspers en Marcel Silkens en twee studenten van Larenstein en Aeres vullen hen aan als talenten van de toekomst. De aanplant van deze tuinen is bijna klaar en dan is het wachten tot de opening van Floriade Expo 2022 zodat bezoekers dit met eigen ogen kunnen bekijken.

FLORIADE 2022 | WEBSITE EN BRON

2022-04-12T10:09:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

FLORIADE 2022 ALMERE