June Blake’s tuin in Ierland van aparte schoonheid

Veel mensen, al of niet tuiniers, bezoeken met enige regelmaat bezoektuinen, deels is dit een recreatieve gebeurtenis, maar kan ook zijn om inspiratie op te doen. Vaak laten we ons hierbij niet al te veel beïnvloeden door de tuinstijl van de te bezoeken tuinen. Namelijk open staan voor nieuwe paden in te slaan hoort toch wel een beetje bij het opdoen van inspiratie. En zo nu en dan wordt u gegrepen door een tuin, die u maar niet loslaat. Dit is precies wat de Ierse tuinier June Blake vaak te horen krijgt van haar bezoekers. Haar tuin ligt nabij Tinode in het westen van Wicklow, Ierland.

De tuin van June Blake is een een zeldzame samensmelting van geïnspireerd ontwerp en een schilderachtige beplanting. De tuin van ongeveer 1,5 Ha ligt rondom het huis van June Blake, een boerderij uit de Victoriaanse tijd.

In een vorig leven was June een bekend en gewaardeerd sieradenmaker. Creativiteit is haar dus niet vreemd. Diezelfde zorgvuldig aangescherpte vaardigheden, een vlijmscherp oog en scherpe aandacht voor detail, de diepe waardering van een kunstenaar voor kleur, textuur en vorm. Evenals het vermogen om een ​​ruw, ongepolijst materiaal te nemen en het vakkundig te bewerken tot iets wat esthetisch zeer bevredigend is.

foto; Richard Murphy

Deze omvatten ingewikkeld beplante randen van overweldigende schoonheid, delen van naturalistische beplanting in prairiestijl, sculpturale landvormen, een bloemenweide die in de lente tot leven komt met van spatten karmozijnrode tulp ‘Red Shine’, royale stukken bos die worden doorkruist door gebogen geplaveide paden en gevuld met uitgelezen schaduwminnende planten, en een formeel, rechthoekig zwembad waarvan de zilveren strook water een spiegel is voor de met wolken gestreepte Wicklow-hemel.

Alle tuinen zijn op een vakkundige, doordachte en vindingrijke manier aangelegd zodat dit alleen al uw tuiniershart blij zal maken. Als u in de toekomst deze tuin wilt gaan bezoeken, denk dan ook aan de bekende Hunting Brook Gardens van June’s broer Jimi Blake.

Tinode,
Blessington,
Graafschap Wicklow
Ireland

E-mail: info@juneblake.ie
Telefoon: +353 87 277 0399

Website: www.juneblake.ie

FOTO’S: RICHARD MURPHY

francis-01

Steun ons werk aan TuinenStruinen

Uw donatie blijft bij mijn websites, tuinenstruinen, urbanflora en floratube

€ 1,00