Een volgroeide Romantische tuin met volop bloei en diervriendelijk

Deze romantische tuin is aangelegd in 1991 en veel is in de tuin hetzelfde gebleven. Natuurlijk zijn er wat (vaste) planten vervangen, maar het ontwerp staat nog recht overeind. Als tuinontwerper is dat wel het grootste compliment wat je kunt krijgen, het geeft aan dat de wensen van de tuinbezitters door de tuinontwerper (Ron den Dikken) goed zijn vertaald naar het ontwerp.

Buxus in vormsnoei geeft structuur tussen de weelderige beplanting
Een gedeelte van de volgroeide tuin

De oorspronkelijke opdrachtgevers genieten nog steeds van deze tuin met klein gazon, vijver, en diverse paden van stapstenen met bodembedekkende beplanting daartussen. Het onderhoud van de tuin door de eigenaren doen zij met veel liefde en dat is ook te zien. De tuin van 300 m2 heeft meerdere terrassen zodat gedurende de dag een zonnig, maar ook een schaduwplek kan worden opgezocht.

De rustieke vijver

Er is in de tuin veel aandacht voor kleurcombinaties. Ook is er bij het ontwerp al rekening gehouden dat de tuin vogel- bij- en vlindervriendelijk is. Dit kan door middel van een ruime plantkeuze, door bij het onderhoud in het najaar werkzaamheden uit te stellen tot het voorjaar, schuilplekken voor vogels in hagen etc. (zie ook: GO WILD! Tien tips om de biodiversiteit in uw tuin een boost te geven)

Naast het grote terras staat veel Chinees riet wat de tuin drama meegeeft en speciaal om van het ruisende blad te genieten en van de beweging te genieten, het kijken en luisteren ernaar is haast meditatief. Bovendien geeft het riet meer privacy.

Ron den Dikken Exclusieve tuinen | Website