Helen Dillon na 44 jaar naar een kleinere maar perfecte tuin

Helen Dillon (Schotse van origine) een beroemde tuinvrouw (etc.) met een opnieuw prachtige tuin in Ierland. Haar vorige tuin was 44 jaar lang een van de meest bezochte privétuinen van Ierland. Haar nieuwe tuin is ook weer een succes. Bovendien is zij tuinontwerper, schrijfster van tuinboeken en publicaties in tuinmagazines en geeft zij masterclasses.

TRANSLATION BUTTON CAN BE FOUND UNDER THIS POST

Helen tuinierde al op jonge leeftijd in haar ouders tuin in het kleine plaatsje Dunning in Perthshire aan de voet van de Schotse Hooglanden. Later verhuist Helen naar Londen waar zij beter haar klanten kon bedienen als antiekhandelaar, in deze periode kwam zij ook in contact met haar latere echtgenoot, Val Dillon. Naast deze bezigheid werkt zij ook voor Amateur Gardening Magazine waar zij hoveniers en tuinontwerpers leert kennen.

The longer I garden the more I enjoy being a creator rather than a curator

Helen Dillon

Met haar vriend Val vertrekt zij uiteindelijk richting Dublin waar zij ook gaan trouwen. Samen vestigen zij zich in het plaatsje Ranelagh wat iets ten zuiden van Dublin ligt. De tuin is niet groot slechts een kleine halve hectare, toch is het deze tuin die beroemd werd.

De tuin kwam in menig nationaal als internationaal tuinmagazine te staan en werd vermeld in het boek Other People’s Gardens van Christopher Lloyd, eigenaar en tuinier van Great Dixter.

Na meer dan 45 jaar in Ranelagh verhuizen de Dillon’s in september 2016 naar Seafield Road, Monkstown ook ten zuiden van Dublin. De nieuwe tuin die op deze locatie vorm heeft gekregen is kleiner, maar zoals zijzelf zegt perfect.

Meer dan 20 jaar ontwerpt zij ook tuinen met veel passie. Haar portfolio bevat klanten waar menig ontwerper jaloers op zou zijn. Zo heeft zij tuinen ontworpen voor o.a. Kiltinan Castle, Fethard, in County (It’s a long way to…) Tipperary, de tuin van Andrew Lloyd Webber, de Amerikaanse ambassade en de tuin van Roy en Patty Disney.

Voor de Ierse publieke omroep maakt Dillon o.a. een serie met de naam The Garden Show en Garden Heaven. Voor de Britse omroep BBC maakt zij samen met Diarmuid Gavin Greatest Gardens.

Als een echte plantenliefhebber, daar kunnen we Helen Dillon toch wel onder rekenen, is er vrijwel niets mooier dan deelnemen aan planten-expedities. Deze expedities brachten haar naar Nieuw-Zeeland, delen van Zuid Amerika, Nepal, China en Zuid Afrika. Er zijn ook een aantal boeken van de hand van Helen.

WEBSITE Helen Dillon | WEBSITE Richard Murphy Photography

Recente artikelen:

Volg tuinenstruinen.org en ontvang bij elk nieuw artikel een email notificatie in uw postvak

Vertaalknop hieronder | Translation button down here