RHS Chelsea Flower Show nu in September, een artikel vol Chelsea tuinspiratie

Voor het eerst in het 108-jarig bestaan van de RHS Chelsea Flower Show is dit evenement verplaatst naar 21 tot en met 26 september, de reden zal u vast bekend zijn. Het is nog de vraag of wij misschien moeten wachten tot 2022.

Een ding staat vast, mocht de show toch doorgaan dan zal dit een herfstshow zijn in plaats van een show in het voorjaar, we gaan vast meer dahlia’s, asters, Persicaria amplexicaulis en het fraaie ‘Afterlife’ van bijvoorbeeld; Eupatorium purpureum en Ligularia japonica zien. Piet Oudolf’s bekende uitspraak; brown is also a color, is hier wel op zijn plaats. Mocht de show plaatsvinden is er een extra dag bijgekomen en is het aantal bezoekers lager dan de normale 160.000 betalende bezoekers.

Foto door Sora Shimazaki op Pexels.com

Niet iedere tuinfanaat is in staat om de show in Londen te bezoeken. Toch komt er hier en andere plekken op het internet en in tuinbladen veel fotomateriaal voorbij, zo kan iedereen op de hoogte blijven wat er gebeurt in de Chelsea-tuinenwereld.

Een collectie artikelen over de RHS Chelsea Flower Show

RHS Chelsea Flower Show 2016: De gouden medailles en ‘Best in Show’

Al meer dan 100 jaar is het Royal Chelsea Hospital het decor van de RHS Chelsea Flower Show. Jaarlijks bezoeken ongeveer 160.000 tuinfanaten de show. Veel tuinbezitters en mensen uit het tuinvak bezoeken Chelsea om inspiratie op te doen en vaak betreft dit niet de gehele tuin maar een bepaald onderdeel ervan zoals de samenstelling…

RHS Chelsea Flower Show 2014 – RBC Waterscape Garden

In het land van de Chelsea Flower Show zijn ‘Floods’ (overstromingen) al jaren een bekend probleem. In veel grote steden maken de zogenaamde Raingardens onderdeel uit van het openbaar groen. Ook tuinbezitters worden aangespoord om hier hun verantwoordelijkheid in te nemen. Het toenemde gebruik van asfalt in het openbaar (maar ook zelfs in tuinen) en…

RHS Chelsea Flower Show 2013 maakt winnaars bekend.

Er is de laatste dagen hard gewerkt en ondertussen zijn ook de winnaars bekend. De RHS Chelsea Flower Show is inmiddels in volle gang en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. In de komende dagen komen alle prijswinnaars nog uitvoerig aan bod,maar hier alvast een kleine impressie.De tuin van de Telegraph was één van de…

TuInspiratie van de RHS Chelsea Flower Show 2019

Tuiniers die hun vak of hobby serieus nemen zijn ware speurders naar inspiratie voor nieuwe tuinstijlen, beplantingsplannen en nieuwe tuinplanten en variëteiten. Tuinshows, beurzen, tv-programma’s, tuinbladen, bezoektuinen en natuurlijk het internet zijn daarbij onmisbaar. RHS Chelsea Flower Show Het voorjaar en begin van de zomer zijn traditioneel zo’n periode voor het opdoen van inspiratie. De…

Tuinen en tuinontwerpers op RHS Chelsea Flower Show 2017 (1)

Chris Beardshaw, James Basson, Nigel Dunnett, Sarah Raven, Kate Gould en Sarah Eberle zijn slechts enkele van de grote tuinontwerpers die bij de Chelsea Flower Show 2017 aanwezig zullen zijn. Dit jaar is er ook duidelijk een nieuwe generatie tuinontwerpers aanwezig. De jongste nieuweling op het gebied van tuinontwerpen is Jack Dunckley die met zijn…

Wat we kunnen verwachten op RHS Chelsea Flower Show 2016

Met de voorgaande editie nog vers in ons geheugen kunnen wij alweer vooruitblikken naar de RHS Chelsea Flower Show 2016.  De terugkeer van tuinontwerpers naar de show en veel nieuwe gezichten zijn slechts enkele hoogtepunten. Vanaf jl. 1 december zijn de tickets al te bestellen. Van oudsher is de show opgedeeld in: het Great Pavilion…

Wat het publiek koos op RHS Chelsea Flower Show

Het terrein van het Chelsea Royal Hospital ligt er weer verlaten bij. Vorige week was deze plek nog het middelpunt van de internationale tuinarchitectuur. Ruim 150.000 bezoekers hadden een week de tijd om het evenement te bezoeken. Een groot aantal van deze bezoekers kozen tijdens de show hun favoriete tuinontwerp. De Royal Horticulture Society en…

Neem een stukje RHS Chelsea Flower Show mee naar uw tuin

Het kan de sfeer zijn die een bepaalde beplanting heeft en u weet te raken, de bestrating zijn, een kunstwerk, een bepaalde plant zijn die u de inspiratie geven om in de eigen tuin iets soortgelijks te realiseren. Meestal zijn het onderdelen of de sfeer van een tuin die wij meenemen naar onze tuinen. En…

Een vooruitblik op de RHS Chelsea Flower Show 2015

In de ruim honderd jaar dat de RHS Chelsea Flower Show bestaat heeft het groene evenement al veel veranderingen in de tuinarchitectuur en bloemen- en plantenteelt meegemaakt. Veel tuinstijlen hebben hier voor het eerst het licht gezien. Nieuwe plant op RHS Chelsea Flower Show – Streptocarpus ‘Polka-Dot Purple van Dibleys Wat in 1913 begon met…

Mystieke kleuren de trend op RHS Chelsea Flower Show 2014

In veel van de showtuinen tijdens de RHS Chelsea Flower Show 2014 waren opvallend veel planten te bespeuren met een donker gekleurde bloeiwijze. Presentator Monty Don bevestigde dit tijdens een van de dagelijkse BBC liveshows vanaf dit tuinevenement, volgens deze kenner ging het hierbij voornamelijk  om paarse en (bijna) zwarte bloemen. Bekijk hier de BBC…

Ook op ons videokanaal FLORATUBE.ORG staan veel video’s over de tuinshow, U kunt daar nog veel meer tuinen bekijken, het zijn er ondertussen meer dan 2500 tuinen. Dus stel hier gerust uw eigen virtuele tuinreis samen. Leuk voor als er weinig op TV is of het weer te slecht is om de tuin in te duiken.

En een bonus; deel 1/2/3 van Sarah Raven’s Bees, Butterflies and Blooms

Later komen er nog meer artikelen over de RHS Chelsea Flower Show

Volg tuinenstruinen.org ontvang bij elk nieuw artikel een email notificatie in uw postvak

Recente artikelen: