RHS Chelsea Flower Show nu in September, een artikel vol Chelsea tuinspiratie

Voor het eerst in het 108-jarig bestaan van de RHS Chelsea Flower Show is dit evenement verplaatst naar 21 tot en met 26 september, de reden zal u vast bekend zijn. Het is nog de vraag of wij misschien moeten wachten tot 2022.

Een ding staat vast, mocht de show toch doorgaan dan zal dit een herfstshow zijn in plaats van een show in het voorjaar, we gaan vast meer dahlia’s, asters, Persicaria amplexicaulis en het fraaie ‘Afterlife’ van bijvoorbeeld; Eupatorium purpureum en Ligularia japonica zien. Piet Oudolf’s bekende uitspraak; brown is also a color, is hier wel op zijn plaats. Mocht de show plaatsvinden is er een extra dag bijgekomen en is het aantal bezoekers lager dan de normale 160.000 betalende bezoekers.

Foto door Sora Shimazaki op Pexels.com

Niet iedere tuinfanaat is in staat om de show in Londen te bezoeken. Toch komt er hier en andere plekken op het internet en in tuinbladen veel fotomateriaal voorbij, zo kan iedereen op de hoogte blijven wat er gebeurt in de Chelsea-tuinenwereld.

Een collectie artikelen over de RHS Chelsea Flower Show

Onder deze collectie gaat dit artikel verder

RHS Chelsea Flower Show 2016: Pioenrozen, varens en rozen dit jaar favoriet

Wat Parijs is voor de modewereld als plek waar menig kledingtrend begint, is Londen dit voor de tuinenwereld. Op het terrein van het Royal Hospital in Chelsea vormen de showtuinen langs de brede boulevard als het ware één grote catwalk vol inspiratie voor ontwerpers en tuinbezitters. De laatste decennia heeft de tuinstijl waarbij veel met […]

TuInspiratie van de RHS Chelsea Flower Show 2019

Tuiniers die hun vak of hobby serieus nemen zijn ware speurders naar inspiratie voor nieuwe tuinstijlen, beplantingsplannen en nieuwe tuinplanten en variëteiten. Tuinshows, beurzen, tv-programma’s, tuinbladen, bezoektuinen en natuurlijk het internet zijn daarbij onmisbaar. RHS Chelsea Flower Show Het voorjaar en begin van de zomer zijn traditioneel zo’n periode voor het opdoen van inspiratie. De […]

Mystieke kleuren de trend op RHS Chelsea Flower Show 2014

In veel van de showtuinen tijdens de RHS Chelsea Flower Show 2014 waren opvallend veel planten te bespeuren met een donker gekleurde bloeiwijze. Presentator Monty Don bevestigde dit tijdens een van de dagelijkse BBC liveshows vanaf dit tuinevenement, volgens deze kenner ging het hierbij voornamelijk  om paarse en (bijna) zwarte bloemen. Bekijk hier de BBC […]

Hieronder ziet u een lijst met showtuinen staan van de laatste echte RHS Chelsea Flower Show in 2019.

Ook op ons videokanaal FLORATUBE.ORG staan veel video’s over de tuinshow, U kunt daar nog veel meer tuinen bekijken, het zijn er ondertussen meer dan 2500 tuinen. Dus stel hier gerust uw eigen virtuele tuinreis samen. Leuk voor als er weinig op TV is of het weer te slecht is om de tuin in te duiken.

Playlist met deel 1 t/m 5
13 delen van de RHS Chelsea Flower Show 2020
Deel 13 t/m 15 van de BBC
RHS Chelsea Flower Show 2019 playlist deel 7/8/9/10/11/12
En een bonus; deel 1/2/3 van Sarah Raven’s Bees, Butterflies and Blooms

Later komen er nog meer artikelen over de RHS Chelsea Flower Show

Volg tuinenstruinen.org ontvang bij elk nieuw artikel een email notificatie in uw postvak

Recente artikelen: