Jimi Blake’s Hunting Brook Gardens constant “on the move”

Jimi Blake is in de tuinenwereld bekend geworden door zijn wereldtuin, Hunting Brook Gardens. Deze hedendaagse tuin ligt aan de zonnige flanken van Lamb Hill in de Wicklow Mountains (Ierland). Jimi Blake is hier vanaf 2002 aan het tuinieren in een tuin die vrijwel constant in beweging is. Jimi is hier namelijk veel aan het experimenteren met nieuwe plantcombinaties, maar ook met nieuwe planten, die hij dan ook vaak zelf heeft ontdekt op één van zijn plantenontdekkingstochten.

Jimi Blake in zijn Hunting Brook Gardens

Naast dat Jimi Blake een goed tuinier is heeft hij ook bekendheid met het geven van workshops, geeft hij les tijdens de plantencursus die hij tweemaal per jaar organiseert. Dit alles vanuit zijn, zoals hij zelf zegt bescheiden, zelfgebouwde houten huis op de tuin.

Jimi Blake begon in de jaren negentig als tuinbaas in de historische Airfield Gardens in Dundrum, nabij Dublin. heeft Jimi Blake gekscherend de naam van Garden Royalty gekregen. Niet echt vreemd als je bedenkt dat hij nu al ruim 26 jaar op een baanbrekende wijze aan het tuinieren is, zijn ‘Hunting Brooks Garden’ is dan ook altijd On the Move. Steeds probeert hij nieuwe vaste planten uit, die door hem 2 jaar de tijd krijgen om zich te bewijzen. De meeste vaste planten bloeien pas in het tweede jaar uitbundiger.