Caervallack, klassiek romantische tuin in cornwall

Caervallack, ouderwets romantische tuinen

Vanaf 1995 zijn Matt Robinson & Louise McClary de bewoners van deze Cob & Stone (monumentale) boerderij met de naam Caervallack; in het mooie Engelse graafschap Cornwall.

Een Cob & Stone Farmhouse, is een boerderij die gedeeltelijk is opgetrokken uit stenen & Cob, dit is een samengeperste mix van klei en stro.

De tuiniers Matt & Louise hebben er een romantische tuin van gemaakt die is verdeeld in tuinkamers. Door het stel is de afgelopen 25 jaar tuinkamer na tuinkamer de tuin uitgebreid. Hun inspiratie daarbij was de klassieke Engelse romantische tuin die was verdeeld over een aantal tuinkamers, voorbeelden en inspiratie hiervan zijn Sisinghurst Castle en Hidcote Manor.

De tuin is een samenspel geworden tussen architectuur en kunst. Matt is architect en bouwde een aantal experimenten waarbij hij beton en cob gebruikte. Matt is eveneens verantwoordelijk voor de bomen en hagen in vormsnoei. Louise is kunstenares (schilderkunst) en is in de tuin verantwoordelijk voor de beplanting.

Samen zorgen zij voor het onderhoud van de tuin en de daarbij vele uren onkruid wieden. Bij het ontwerpen van de tuinkamers, de beplanting en de bouwwerken vertrouwen zij op elkaars mening. Eenmaal in de maand komt tuinman Nick Chandler met zijn team langs om steeds weer nieuwe wensen van Matt en Louise in de praktijk te brengen.

Verder is er in de tuin een wilde bloemenweide en een oude fruitgaard.

In de tuin kunt u ook een grote voetgangersbrug en vijver vinden en is er een meditatiestudio.

+

Naast het bezoeken van deze tuin is er in de oude boerderij ook een B&B.

Caervallack
St Martin
Helston
Cornwall
TR12 6DF

Contactgegevens;

Matt Robinson & Louise McClary mat@build-art.co.uk

tel.01326 221339