Geniet van een virtuele tuinreis door het V.K

Veel tuinliefhebbers gaan met enige regelmaat andere tuinen in binnen- en buitenland bezoeken. In deze moeilijke tijd zijn veel tuinen gesloten en worden er geen georganiseerde tuinreizen gemaakt. Gelukkig kunnen de meeste tuiniers nog in hun eigen paradijs of buurttuin tuinieren, en vaak door bezig te zijn met het groen, de zorgen soms voor heel even vergeten. Voor deze tuinreis hoeft u niet uit uw stoel te komen. We maken namelijk een virtuele tuinreis langs niet alledaagse (National Garden Scheme) tuinen in het V.K


De klassieke tuin van Alan Titchmarsh

We beginnen onze reis in de tuin van een van de meeste bekende en geliefde tuiniers, we hebben het hier over Alan Titchmarsh die voor deze keer zijn prachtige klassieke tuin(kamers) aan ons laat zien. Druk gauw op de playknop hieronder, Alan staat al te wachten.


Dunsborough Park tulip festival

De Nederlandse eigenaren van dit landgoed, Dolf en Caroline, zijn in ons land vast komen te zitten vanwege de lockdown. Jaarlijks organiseren zij het Dunsborough Park tulip festival. Maar liefst 20.000 tulpenbollen zijn er geplant in de formele tuinen en is er een tulpenweide.


Ga mee in vogelvlucht door het verleden, Hever Castle in Kent

Dit romantische kasteel, met daaromheen twee slotgrachten, geeft u een kijkje terug in de tijd. Het landgoed van ruim 50 hectare bevat o.a een Tudor kruidentuin, een Italiaanse tuin en indrukwekkende vormsnoei-kunstwerken. Neem hieronder een (virtuele) duik in het verleden.


Slade Gardens in ‘The Vale of Glamorgan’

De eigenaren Rosamund en Peter Davies maken dankbaar gebruik van hun tuin gelegen aan de kust. In april begint de tuin volop te b(l)oeien. De weide met tulpen, Narcis en veel fritillaria’s is een voorbode van een spannend tuinjaar. Maar opschieten naar hieronder, waar tuineigenaar Rosamund jullie al staat op te wachten.


De mooiste achtertuin van Londen

Deze (riante) achtertuin in het noorden van Londen heeft een onderscheiding gekregen voor  ‘Best Back Garden’ by the London Gardens Society. In ieder geval is de eigenaresse apetrots op haar tuin. Naast deze onderscheiding is zij ook de houder van een grote Corokia-collectie. Verder heeft zij in haar tuin veel planten uit Australië, Azië en het Mediterraanse gebied.


Woodlands Farm in Penrhos, Monmouthshire

De eigenaren, Craig en Charles hadden bij de aanleg van deze tuin, twintig jaar geleden, de bedoeling een plek te maken waar ze zich in konden terugtrekken en inspiratie opdoen. Dit hadden zij ook zo bedoeld voor hun gasten, of dat zo is kunt u nu ervaren. De mannen staan al voor jullie klaar…


Ontdek Riverhill Himalayan Gardens

Deze prachtige tuin is gelegen tegen een heuvelrug. De tuin is, vanaf 1840, nog steeds in privaat bezit van de familie Rodgers. Tuineigenaar Sarah Rodgers neemt u mee in een bezoek van deze tuin met zijn vergezichten over het heuvellandschap van Kent. De tuin heeft een grote collectie van Rhododendron, Azalea en speciale bomen.


Godinton gardens, klassiek en eigenwijs

Verscholen achter de bekende taxushagen ligt een tuin met een geschiedenis die teruggaat tot de 14de eeuw. De tuinen en het park van Godinton House zijn een erfenis van zijn bewoners en diegene die hier hebben gewerkt. In de 19de eeuw was de tuin het werkterrein van architect, tuinontwerper en auteur, Sir Reginald Blomfield. De directeur van het Britse National Garden Scheme, George Plumptre. staat klaar om u door de tuin te leiden en te vertellen over de geschiedenis.


Ontdek Great Comp Gardens

We blijven voor deze tuin nog even in Graafschap Kent. De tuin heeft elk seizoen wel iets moois te tonen maar de lente viert een feestje in deze geweldige tuin. Prachtige Magnolia, Azalea en Rhododendron met een overdadige hoeveelheid lente in de vorm van Helleborus en Narcis. Een tuin om even goed van te genieten.


De Taxus doolhof in Cambridgeshire garden

Eigenaren Jim en Hilary hebben hier maar liefst 1500 Taxus elegantissima in een doolhof verwerkt. Deze tuin heeft veel verrassingen met o.a een door Beth Chatto geïnspireerde graveltuin en een prachtige varen-collectie.

U kunt vanaf nu ook reserveren voor onze volgende (virtuele) tuinreis door Duitsland.