De tuinen van Little Malvern Court in de Malvern Hills

Het jaar 1530 is het startpunt van een lange geschiedenis waarin opvolgende generaties van de familie Berington hun invloed op huis en tuin lieten gelden. Het huidige onderkomen van de Berington’s was oorspronkelijk verbonden met het naastgelegen Benedictine klooster uit de 12e eeuw.

De toren van dit klooster is nog steeds gezichtsbepalend tot in de verre omtrek. De toren is open voor bezoekers. Little Malvern Court is in de jaren 60 van de vorige eeuw prachtig gerestaureerd, door de inmiddels overleden, Tom en Olguita Berington.

Ook Little Malvern Court is van binnen te bezichtigen, naast een collectie schilderijen met zowel familieportretten als van diverse Europese meesters. De tuin van Little Malvern Court is ongeveer 5 hectare groot.

Spring large country garden March Little Malvern Court, Worcestershire UK Marcus Harpur

In de tuin staan een aantal cederbomen, deze zijn opgekweekt met zaden afkomstig uit Israël, meegenomen door Charles Michael Berington. Een aantal meren, voorheen visvijvers van de monniken, volgen een layout wat dateert uit 1720.

Spring large country garden March Little Malvern Court, Worcestershire UK Marcus Harpur

De layout van de tuin uit 1720 was de basis van een grote restauratie in de jaren 80 van de vorige eeuw. De tuinen zijn op een wijze aangelegd zodat elk seizoen iets moois te bieden heeft. Momenteel zijn dat velden vol met voorjaarsbollen, bloeiende magnolia’s en een collectie klassieke rozen.

Large country garden in spring Little Malvern Court, Worcestershire Marcus Harpur

Bezoekers aan de tuinen moeten ook beslist een kijkje nemen bij de ‘Giant Lime Tree’ . Deze gigant is helaas in de laatste tientallen jaren beschadigt geraakt tijdens diverse stormen. Toch staat deze reus al 250 jaar overeind. De haag van Taxus in vormsnoei is aangeplant aan het begin van de vorige eeuw door William Berington.

Summer Little Malvern Court, Worcestershire Marcus Harpur

De tuin is o.a opengesteld op speciale dagen via liefdadigheidsorganisatie National Garden Scheme (NGS), voor andere data kunt u terecht op de website van Little Malvern Court.

Summer Little Malvern Court, Worcestershire Marcus Harpur

Photography by Ian Thwaites & Marcus Harper