Groene sfeerbrengers voor in de badkamer

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Kamerplanten vinden steeds meer hun plek door het hele huis. Waren planten voorheen nog wel eens taboe op bijvoorbeeld de slaapkamer, tegenwoordig worden zij meer op hun positieve eigenschappen ingeschat. Want laten we eerlijk zijn wat heb je aan een plant als slaapkemergeluk als deze niet eens de slaapkamer bereikt.

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

In dit bericht staan planten die het goed kunnen doen in uw badkamer. Natuurlijk is de luchtvochtigheid in de badkamer beter dan in andere ruimtes in huis. Daartegen is de badkamer een ruimte waar de omstandigheden vaak gedurende de dag nogal veranderen.

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties

Toch zijn er planten die tegen deze wisselende condities goed kunnen presteren. Een plant als Tillandsia gebruikt de tijd dat u staat te douchen of lekker languit in bad ligt om luchtvochtigheid tot zich te nemen.

Een collectie varens

Daglicht is in ieder geval altijd nodig, voor welke plant dan ook! Een makkelijk te onthouden regel voor wat elke plant nodig heeft is de LLWW-regel, dit staat voor: Lucht, Licht, Warmte en Water. Let ook op dat chemicaliën vanuit spuitbussen niet direct op de planten terecht komt. Zo nu en dan de bladeren licht besproeien (met lauw water) voorkomt indirecte schade. Zeep, tandpasta en shampoo op het blad kunt u het beste meteen verwijderen van de plant(delen).

Op de foto hieronder ziet u planten als, varens, Spathiphyllum (lepelplant) en Tillandsia

Styling Elize Eveleens – Klimprodukties
Ficus pumila

Verder zijn planten zoals; Philodendron, Aspidistra, Asplenium, Monstera, Epipremnum en kleinbladige hedera-soorten geschikt.

Mocht u ook nog wat slaapkamergeluk kunnen gebruiken, dan is Soleirolia de naam.

Foto’s; Bloemenbureau Holland/mooi wat planten doen, de Styling en concept zijn van Elize Eveleens Klimprodukties