TUINBULLETIN: Strokenteelt, Wilde Weelde & De levende tuin, Rozen snoeien en Intratuin

WUR; Mengteelt en strokenteelt draagt bij aan biodiversiteit

foto: WUR

Wageningen University & Research start een nieuw onderzoeksproject om te zien in welke mate verschillende typen mengteelt en strokenteelt kunnen bijdragen aan een toename van biodiversiteit.

De snelle afname van de biodiversiteit staat hoog op de publieke agenda: het bodemleven verschraalt, er zijn minder weide- en akkervogels en insecten dreigen helemaal te verdwijnen. De resultaten van dit onderzoek dragen bij aan de visie van het Ministerie van LNV over circulaire en natuur-inclusieve landbouw. LEES VERDER

Vakgroep Wilde Weelde ondertekent manifest “De levende tuin”

Jasper Helmantel, voorzitter van Vakgroep Wilde Weelde, het Manifest De Levende Tuin ondertekent, tijdens de Groene Sectordagen in Hardenberg. foto: Wilde Weelde

Met het ondertekenen van het Manifest onderstreept Vakgroep Wilde Weelde de voortdurende inzet om particulieren, bedrijven en overheden te stimuleren duurzame en groene keuzes te maken voor een groenere leefomgeving.
Andere organisaties die eerder het manifest van ‘De Levende Tuin’ ondertekenden zijn onder andere het ministerie van Economische Zaken, Tuinbranche Nederland, de Vogelbescherming, de Vlinderstichting, de Bomenstichting, de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en Operatie Steenbreek. Wilde Weelde

De rozensnoeidagen van rozenkwekerij De Wilde komen er aan!

Rosa ‘ Queen Elizabeth’ van Rozenkwekerij De Wilde foto: De Wilde

De gratis toegankelijke rozensnoeidagen vinden plaats op 9, 16, 23 en 30 maart 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur. Ieder heel uur start en rondleiding, de laatste wordt om 15.00 uur gehouden.

Hoveniersweg 12, 7205 DA Zutphen. WEBSITE

Intratuin opent flagshipstore in Deventer

Intratuin heeft jl. 1 maart de deuren van een gloednieuwe flagshipstore in Deventer geopend. Het aanbod is grotendeels hetzelfde gebleven maar de winkelformule ging volledig op de schop en draait om een letterlijk groene lifestyle. In de nieuw gebouwde winkel van maar liefst 9000 m2 kunnen klanten terecht voor (buiten)planten, (tuin)meubels, dieren(benodigdheden) en (woon)accessoires maar kunnen ze ook van alles leren over thema’s, zoals ‘leven in de tuin’.

Intratuin Deventer
Weg door Zuid-Salland 1
7423 HW Deventer

website