Van Mierlo Tuinen tweemaal winnaar prestigieuze Britse SGD Awards

Winner Best International Garden & People’s Choice Award _ SGD Awards 2019 (Society of Garden Designers UK)

What the judges said:“A wonderful interpretation of a theme combined with contemporary modernity. Beautifully soft both in its hard and soft landscaping, including stunning rock work, the design draws the eye around the space resting on details and ornament while being calmed by the water and planting composition.
An incredible transformation which is brave, accomplished, well-balanced and aspirational. An inspiring and atmospheric garden.”

Dit betreft een unieke gebeurtenis waarbij Van Mierlo Tuinen als eerste Nederlandse tuinontwerper twee internationale awards hebben gewonnen bij de toonaangevende Britse SGD Awards. “Best International Garden” en de felbegeerde publieksprijs “The People’s Choice Award”.

Deze rustgevende groene watertuin combineert de eigentijdsheid van het westen met een geraffineerde Japanse touch. Onze moderne vertaling van de Japanse tuin.

Een waterstroom is volgens de Japanse tuinfilosofie de bron van het leven, en de vijver het leven zelf. Rotsen zijn de obstakels in het leven die we tegenkomen. Door de brug over te gaan laat je de bekende wereld achter en stapt de groene wereld in, met het theehuis als toevluchtsoord om te mediteren. Meanderende paden nodigen uit om de tuin te ontdekken en te genieten van de uitzichten. Alles draagt bij aan een mindfull ervaring.

De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op wabi sabi principes. Die gaan over imperfectie en mooi verouderen. Een tuin die door de jaren heen alleen maar mooier wordt. Op de paden in de schaduw kan mos groeien, net als op de zachte, poreuze kleipannetjes van het dak. Een samenwerking met kunstenaar Xander Spronken resulteerde in de bijzondere brug van 2cm dik ruw staal waarvan het oppervlak blijft corroderen en veranderen. De palen komen uit een haven en zijn al meer dan 100 jaar oud.

Deze tuin is een prachtig voorbeeld van een vruchtbare samenwerking. Dankzij nauw overleg tussen klant, tuin-, licht-, bouwkundig architect en een perfecte uitvoering van hovenier en aannemer is deze bijzondere tuin tot stand gekomen.

Tevens is aan de wereldberoemde Nederlander Piet Oudolf de “Lifetime Achievement Award” uitgereikt.


Noël van Mierlo zit onderste rij helemaal links, Piet Oudolf zit onderste rij tweede van rechts.