
TuinBulletin 2 4 december 2018 In dit TUINBULLETIN: Groen is Poen, over betere samenwerking tussen ondernemers in het grijs en groen. Over de nieuwe sKBL Summerschool in 2019. Een video over de man die de spinazie redde van de ondergang. En meer groen in de steden om te helpen bij klimaatverandering.

Groen is poen
Een betere samenwerking tussen groen en grijs begint bij meer kennis van elkaars denken en doen. Beslissers uit de groensector kunnen nog beter de waarde van groen in hun plannen meenemen als ze de argumenten leren kennen die hun opdrachtgevers hanteren. Andersom kunnen vastgoedexploitanten voor zichzelf en richting hun investeerders het groene verhaal nog beter onderbouwen als ze de waarde van groen kennen en tastbaar kunnen maken in euro’s. Het Werkcongres ‘Groen is poen’ is een uitgelezen kans voor deze kennismaking. Datum; 13 – 2 – 2019 Locatie Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Bron; www.acquirepublishing.nl Aanmelden

sKBL International Summerschool zomer 2019 van start
De nieuwe Summerschool van Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen is bedoeld voor
professioneel betrokkenen bij de instandhouding van cultureel erfgoed. Daarmee bedoelen wij conservatoren, onderzoekers, (kunst)historici, architecten en andere personen die aantoonbaar op inhoudelijk niveau zich inspannen voor het behoud van dit type erfgoed. Voor 2019 is gekozen voor het thema ‘De Amsterdamse buitenplaatsen’. Vanaf de 17de eeuw tot diep in de 19de eeuw werden in ’s-Graveland, achter de duinen, langs de vele trekvaarten en rivieren zoals de Vecht honderden buitenplaatsen gerealiseerd. Daarvan is een groot aantal bijzondere buitens bewaard gebleven.
De Summerschool biedt aan maximaal 40 (inter-)nationale professionals de mogelijkheid om deel te nemen. Zij krijgen in acht dagen een gevarieerd en intensief programma aangeboden, waarin de ontstaans- en ontwikkelingsgeschiedenis van de Amsterdamse historische buitenplaatsen centraal staat. Hierbij zal aandacht worden besteed aan de opkomst van Amsterdam, de uitleg van de Amsterdamse grachtengordel en de bouw van grachtenpanden in relatie met de landhuizen op buitenplaatsen.
Voor meer informatie, vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Rene Dessing via rdessing@skbl.nl.
De man die spinazie redde van de ondergang
Onderzoeker en “seed hunter” Chris Kik reist de hele wereld over om wilde groente zaden te zoeken. Dankzij die zaden kunnen we sterke groenten kweken. Hoe zit dat precies? check deze video. bron; WUR (Wageningen universiteit)
Meer groen in steden tegen klimaatverandering

Om extreme wateroverlast de baas te zijn, komt meer groen in steden. Daarnaast worden op het platteland en in steden meer waterbergingen ontwikkeld. De overheid is samen met gemeenten en de provincies van plan om 300 miljoen vrij te maken om de doelstelling te kunnen realiseren. Het moet volgens minister Cora van Nieuwenhuizen een echt ‘aan de slag akkoord’ worden. In de steden van ons land komt meer speciaal groen, als muurtuin, groendak, regentuin etc. Op het platteland moeten er meer waterbergingen worden aangelegd.
Lees ook:
- Tuin van de toekomst – Het veranderende klimaat en onze tuinen
- Amsterdamse sociale huurwoningen krijgen slimme blauw-groene daken
- De “Greening Grey Britain” tuin ontworpen door professor Nigel Dunnett
- De Limburgse Alpen van Nico Tillie
- Met de juiste planten een ‘jaarrond’ bijen in de tuin of balkon
- By Oudolf: Oudolf Garden Detroit
- GO WILD! – Back to Nature
- Waarom tuinen essentieel zijn tijdens een Corona Pandemie (II)
- Dan pearson, De Wildste van allemaal!
- Stad & Plant: De groene invasie in het nieuwe normaal
- Hippe bij-vriendelijke plantcombinaties
- Meerstammige boom past prima in natuurlijke tuin
- Maak uw tuin zo vlindervriendelijk mogelijk
Bedankt voor het lezen van dit TUINBULLETIN, tot de volgende keer!
Eén reactie op “TuinBulletin; Groen is poen, sKBL Summerschool en de man die spinazie redde van de ondergang”
DAnk voor het opnemen van het bericht over de Summerschool. Fijn
LikeLike