Castle Hill Gardens met één van de mooiste bostuinen van het V.K

De Woodland Garden (bostuin) van Castle Hill staat in de top 10 Woodland Gardens aanbevolen door Jim Gardiner (R.H.S).  Het prachtige landgoed is gelegen in een van de meest zuidelijke graafschappen van het V.K. 

Het grote landhuis op de heuvel, gebouwd in 1730, is al 15 generaties het thuis van de familie Fortescue. Vanaf het huis is de meer formele tuin opgebouwd uit een aantal terrassen.

In de bostuin
Engelsen zijn gek op narcissen

Elk seizoen is er zoveel te zien in de tuinen, met een oppervlakte van ruim 20 hectare, dat u daar telkens een dag voor nodig zou hebben.  De bostuin is royaal voorzien van Camellia´s, magnolia´s, rhododendrons, Azalea´s, hydrangea´s en eucryphia´s. In de bostuin zijn enkele formele gazons aangelegd, dit zijn de Millennium Garden en ook een ommuurde tuin.

Vanaf de heuvel waar het landhuis staat heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen en de verder gelegen landschappen. Allereerst ziet u de formele tuinen in terrassen opgebouwd. Vervolgens is er de Millennium Garden met zijn waterpartij die als eerste uw aandacht zal weten te trekken. Lopend over smalle paden bereikt u bostuin. In de verte ziet u de verschillende follies (bouwstructuren met een decorfunctie) en de Holwell tempel. De landschappen die u vervolgens waarneemt zijn die van Exmoor en Dartmoor.

  

WEBSITE HELAAS NIET BEREIKBAAR. Probeer het later nog eens.