Naar de inhoud springen

Huisje, boompje, feestje! Inspiratie kerststijlen 2018

Almost that time of the year again. Nog maar 54 nachtjes slapen en dan is het Kerst. Voor iedereen die nu al niet meer kan wachten om alles – huis, kids, kat, hond, you name it! – in kerstsferen te brengen, heeft Intratuin dé kerst must-haves en kersttrends voor 2018 op een rijtje gezet. Van stoer tot uitbundig of chic: er is voor ieder wat wils.

Maak van ieder kerstinterieur een feestje met deze vijf stijlen

(Deze kerststijlen zijn samengesteld door Intratuin)

À la Scandinavisch hygge

Met frost delight waan je je in een heuse winterwonderdroom en vergeet je die winterdip. Deze stijl is waarschijnlijk de favoriet van mensen die hun pinterestbord vol hebben gepind met een Scandinavische interieurstijl. Denk aan houttonen, poedersneeuw en zachte, witte kleurtinten afgewisseld met goud en taupe. Sereen is het sleutelwoord!

kerst scan

Rock ‘m met retro

De enige regel bij de happy retro-stijl: er zijn geen regels. Combineer er op los en stijl je kerstboom en interieur met lef en humor. Dus mix die vintage kerstbal met een moderne piek en versier je 60ies designlamp met gouden kerstslingers. Kleuren die perfect bij happy retro passen zijn okergeel en oud roze, ze gaan goed samen met brons en warme houttonen.

kerst divas

 

Voor de échte kerstdiva’s

Dat overdaad zeker niet altijd schaadt bewijst de stijl floral deluxe – perfect voor de kerstqueens onder ons. Weelderige ballen in de kleuren dieppaars en aubergine, glitters, veren, papieren ornamenten en héél véél lichtjes. Naast de boom mag een rijk gedekte tafel met luxueuze uitstraling absoluut niet ontbreken. Champagne, anyone?

Bekijk hier de online kerststijl-test van Intratuin

kerst retro

We’ve got the Christmas blues

Hou je van industrial chique, dan zit je goed met de denim blues-stijl. Denimblauw als basis kleur, aangevuld met cognacbruin, betongrijs en roestkleur. Een schapenvachtje over de bank en de look is compleet. Het enige wat nu nog ontbreekt is een knetterend haardvuur.

kerst bleus

Gouwe ouwe

Voor de liefhebbers van een traditionele kerst is er coming home. Denk gezelligheid kent geen tijd, kaarsjes, de openhaard aan, warme sokken en chocolademelk met slagroom: het klassieke kerstgevoel. De kleuren rood, groen, wit, zilver en goud zwaaien de scepter binnen deze stijl.

kerst welcome

Overal trend Go Green or Go Home!

kerst groen

Groen, groener, groenst. Naast de vijf stijlen is er één overkoepelend thema voor de aankomende feestdagen. Groen. De urban jungle-trend maar dan in kerstsferen! Dit uit zich in bijzondere kerstboomvervanger zoals de Araucaria heterophylla (ook wel bekend als de kamerden), een pinusboompje, pinustakken of de eucalyptus.