TuinBulletin: Van Mierlo kans op Britse Award, Gert Tabak vertelt over Ton ter linden e.a

tsgw tuinbulletin nov18

29 oktober 2018      TUINENSTRUINEN.ORG        TUINBULLETIN  No=1

 

In dit TUINBULLETIN;

  • Volop activiteit bij Marieke Nolsen dit najaar en de kerst
  • Leven en werk van Ton ter Linden’ in een lezing van Gert Tabak
  • Noël van Mierlo uit Deurne finalist prestigieuze Britse SGD Awards met Japanse watertuin
  • Wilde Weelde: De herfst is de tijd voor de paddenstoel,  van piepklein tot zeer groot

 

tsgw opener

Volop activiteit bij Marieke Nolsen dit najaar en de kerst

nolsen 001
foto; copyright Marieke Nolsen

Marieke Nolsen is naar eigen zeggen na een prachtig zomer tuinseizoen weer volop bezig, net als al vele jaren, met het geven van cursussen en workshops. Marieke Nolsen; “Dat is iets waar ik mij elk seizoen weer enorm op verheug; lesgeven, mensen ontvangen en het werken met mooie materialen. Al het bloemwerk wat ik het hele seizoen door maak, fotografeer ik, evenals onze tuin. Nu heb ik al die foto’s geselecteerd en gecombineerd tot een lezing en maandag 29 oktober geef ik mijn eerste lezing bij de K.M.T.P. in Barneveld, een soort van try out”.

Lees hier meer over de lezingen van Marieke. En hier meer over haar kerstdemo’s. Alles over haar workshops voor dit najaar en kerst kunt u hier vinden.

tsgw opener

Leven en werk van Ton ter Linden’ in een lezing van Gert Tabak’ 

poster-Gert-tabak-Ton-ter-Linden

Voor degene die het nog niet weet, Ton ter Linden is een van de grondleggers van de Dutch Wave tuinstijl. Andere grondleggers in dezelfde periode zijn; Piet Oudolf, Henk Gerritsen (Priona tuinen),  Jacqueline van der Kloet (tuinontwerpen in binnen- en buitenland en eigenaar van De Theetuin in Weesp)en Rob leopold (zadenkwekerij De Cruijdthoeck). Nadat er ook buitenlandse ontwerpers bij kwamen heeft deze natuurlijke tuinstijl een beweging tot stand gebracht die internationaal bekendheid verwierf als de New Perennial Movement. In de tuinarchitectuur is Ton ter Linden een begrip en zeg maar gerust een ‘Living Legend’.Een lezing over het leven van Ton opgetekend door Gert Tabak, die hem beter dan wie ook kent, zal beslist geen saaie avond worden. Het was ook in Ruinen dat de tuinkunst van Ton zijn hoogtepunt beleefde, zijn tuinen trokken vele jaren omstreeks 25.000 bezoekers per jaar.

Lees hier meer over deze lezing.

tsgw opener

Noël van Mierlo uit Deurne finalist prestigieuze Britse SGD Awards met Japanse watertuin

jw03 header

Noël van Mierlo van Van Mierlo Tuinen in het brabantse Deurne is finalist van de Britse SGD (Society of Garden Designers) Awards. Van Mierlo Tuinen doet mee aan deze competitie met de Japanse Watertuin.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse tuin- en landschapsontwerper met zijn werk is geselecteerd. Van Mierlo, is hiermee één van de 30 finalisten die kans maken op de Judges Award, Grand Award en de International Award.

jw04

Voor de People’s Choice Award kan een ieder stemmen op de deelname van Van Mierlo Tuinen, te weten de Japanse watertuin, waar u hier de foto’s van kunt bekijken. Mensen uit het tuinvak en ander tuinminnend Nederland heeft nu dus de kans om op een Nederlandse kandidaat te stemmen.

U kunt heel gemakkelijk hier uw stem uitbrengen. Laten we dat massaal gaan doen!! Hier kunt u meer lezen over de Japanse Watertuin op de site van Van Mierlo Tuinen.

jw02

jw01

foto’s copyrights Van Mierlo Tuinen

tsgw opener

Wilde Weelde: De herfst is de tijd voor de paddenstoel,  van piepklein tot zeer groot

amanita muscaria fly agaric fungus grass

In de herfst zijn paddenstoelen overal te vinden. Sommige zijn piepklein, anderen hebben de maat van een voetbal. Je kunt ze tussen grasstengels vinden maar ook heel hoog in een boom. Je kunt ze ruiken, er in knijpen, proeven en bewonderen.

Ze zijn gekleed in wonderbaarlijk kleuren: parelwit, fel rood en groen met vliegen. Ze zijn natuurlijke kunstobjecten met opmerkelijke vormen zoals een parasol of tafellamp.
Bij sommige mensen roepen ze een gevoel van verbondenheid met de aarde op en andere mensen ervaren ze als vervelend en eng.

Lees hier verder op de website van Wilde Weelde

brown mushroom
Foto’s door Pixabay op Pexels.com

tsgw opener

Bedankt voor het lezen van het nieuwe TUINBULLETIN en…  vergeet niet te stemmen op Noël van Mierlo

Dit is het eerste TUINBULLETIN nieuwe stijl. In eerste instantie komt deze verzameling van nieuwsberichten tweemaal in de maand uit, vanaf januari 2019 wordt dit éénmaal in de week. Het TUINBULLETIN is nu een normaal bericht waar u zich niet voor hoeft aan te melden. U ontvangt het TUINBULLETIN net als de andere ruim 5.500 lezers die zich hebben aangemeld via de aanmeldknop onderaan elke pagina en bericht.

Heeft u een nieuwsbericht, wat u graag wilt delen met de lezers van TUINENSTRUINEN.ORG,  dan kunt u daar deze pagina voor gebruiken. De pagina kunt u ook vinden in het menu hier linksonder op deze pagina. De persberichten mogen zeer divers zijn, dus van een wetenschappelijk onderzoek tot een open tuin of ander evenement.

Mocht u op of aanmerkingen hebben over dit nieuwe concept van het TUINBULLETIN dan kunt u de pagina FEEDBACK gebruiken.

TUINENSTRUINEN.ORG  TUINBULLETIN NO=1  OKTOBER 2018