Nieuwe Stijltrends Binnengroen: Groen, groener, groenst!

Intratuin presenteert de nieuwste groentrends én lanceert Het Groene Boekje

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vergrijsd&Zacht - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Louise Lemaire
Vergrijsd en zacht | Intratuin | Foto: @Louise Lemaire

De trends voor het najaar staan te trappelen om hun intrede te doen in ons interieur. En daar horen planten bij, heel veel planten. Want waar je een paar jaar geleden misschien al trots was dat je één plant in leven kon houden, kun je er tegenwoordig niet meer omheen.

Groen in je interieur is hot, en het liefst in grote aantallen. Voor iedereen die geen (hele) groene vingers heeft en wel een beetje hulp en inspiratie kan gebruiken lanceert Intratuin ‘Het Groene Boekje’. Een knipoog naar de stijlgids van de Nederlandse Taalunie. Niet gevuld met spelregels voor de Nederlandse taal, maar met onmisbare ‘spelregels’ voor een met groen gevuld interieur.

De handige bundel bevat dé vier groentrends voor dit najaar en verzorgingstips van heuse plantencoaches. Onmisbaar dus voor een stylish en groen najaar: kom maar door met die extra zuurstofboost in huis. Het boekje is hier gratis te downloaden. 

Vergrijsd&Zacht - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Louise Lemaire (2)
Vergrijsd en zacht | Intratuin | Foto; @Louise Lemaire
Stoer & Natuurlijk - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet (2)
Stoer & Natuurlijk | Intratuin | Foto; @Rob van der Vet

Spontaan zin in een make-over

Natuurlijk houden we dat zomergevoel het liefst zo lang mogelijk vast. Maar de wisseling van het seizoen én de nieuwste groentrends zorgen ervoor dat je je kunstplant met liefde aan de wilgen hangt.

De vier stijlen die door de Intratuin trendwatchers zijn samengesteld bieden eindeloos veel inspiratie voor een (mini) make-over. Vintage liefhebbers kunnen los met ‘retro en vrolijk’: planten uit de seventies maken een comeback en worden gecombineerd met retro accessoires en warme tinten.

Regels gelden niet voor deze trend, laat de creativiteit vooral de vrije loop! Je kunt ook gaan voor het serene ‘vergrijsd en zacht’, een trend die draait om rust en sereniteit, met grijsgroene kamerplanten en accessoires in poederkleuren. Avontuurlijke types zullen zich kunnen vinden in ‘stoer en natuurlijk’, waarin ruwe materialen en ruige planten centraal staan. Roots mogen gezien worden bij deze trend! Ben je meer uitgesproken en kleurrijk? Kies dan voor ‘bloemen en weelde’ met in de hoofdrol planten met grote bloemen, donkerpaars en bordeauxrood blad en warm roze accessoires.

Doe de groentrend-test

Mocht je twijfelen over welke groentrend écht bij jou past, dan biedt de online groentrend-test uitkomst.

Happy & Retro - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet (3)
Happy & retro | Intratuin | foto; @Rob van der Vet
Happy & Retro - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet (2)
Happy & Retro | Intratuin | Foto; @Rob van der Vet
Bloemen & Weelde - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet
Bloemen & Weelde | Intratuin | Foto; @Rob van der Vet
Bloemen & Weelde - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet (3)
Bloemen & Weelde | Intratuin | Foto; @Rob van der Vet
Bloemen & Weelde - bij gebruik Intratuin vermelden en fotocredits @Rob van der Vet (2)
Bloemen & Weelde | Intratuin | Foto; @Rob van der Vet