Renishaw Hall and Gardens, een Britse tuin in Italiaanse sfeer

Renishaw Hall and Gardens liggen in de nabijheid van het Engelse Sheffield en het prachtige Peak District. De tuinen met een oppervlakte van bijna 4 ha herbergen een aantal juweetjes die ontworpen zijn in 1885 door Sir George Sitwell. De tuin is verdeeld in een aantal tuinkamers in Italiaanse sfeer.

Het is juist deze Italiaanse sfeer die de tuin onderscheid van veel andere tuinen. The Hall en de tuinen zijn al meer dan 400 jaar in bezit van de familie Sitwell. De huidige bewoner/eigenaar is Alexandra Sitwell die hier wwont met haar gezin.

Het formele gedeelte van de tuin werd in 1895 aangelegd door Sir George Sitwell (1860-1943). In de tuinen staan een aantal typisch Italiaanse marmeren tuinbeelden en metershoge oude taxushagen. Deze hagen vormen de achtergrond van een aantal borders met vaste planten in een voor Britse tuinen hekenbare stijl.

De bostuin (woodlands) kunnen natuurlijk niet ontbreken, deze tuin heeft een volwassen uitstraling. Het is er heerlijk struinen langs diverse meren en folly (een duur siergebouw zonder praktisch doel, vooral een toren of gotische ruïne gebouwd in een grote tuin of park.) in de vorm van een tempel.

Verder staan in de tuin veel soorten bluebells, delphiniums, camellias en rozen. Ook de nationale Yucca-collectie is hier te vinden. Er is veel aandacht voor biodiversiteit, zeker in het bosgedeelte zijn veel vlinders, libelles en vogels te vinden. (website)

Deel uw mening:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.