Een perfecte leeftuin met uitzicht op Old Monterey, Californië

Dit landhuis en de tuin liggen boven op een heuvel in Amerika’s rijkste staat, Californië. Het centrum van het oude stadje: Old Monterey, bepaald daar het uitzicht. Aan de andere zijde van de heuvel loopt een riviertje die door de hele stad loopt. Met moderne strakke oevers waardoor het wilde karakter van de rivier, in ieder geval voor dit gedeelte verloren is gegaan.

Het stel die de tuin straks gaan gebruiken waren duidelijk in hun opdracht: maak een tuin om in te leven, maar waar het ook moet lukken om je even terug te trekken, in een rustige sfeer de hectiek van het drukke bestaan even kan worden vergeten.

bt 01

Het vallen van water geeft veel mensen een rustig en meditatief moment. De stapstenen en overhangende beplanting geeft een informele uitstraling, het geheel is nu minder hard. De informele uitstraling komt overal in de tuin terug.

Toch wordt het informele nergens druk en storend door het gebruik van rechte lijnen en een herhalende beplanting.

bt 02

 

bt 03

Op de foto hierboven zien we linksonder een fire pit waar het in de avond met een lekkere malt whisky vast goed toeven is.

bt 05

De tuin,- en landschapsarchitect is Berhard Trainor + Associates 

bt 06