De “Greening Grey Britain” tuin ontworpen door professor Nigel Dunnett

tsgw opener

Bij de laatste editie van de RHS Chelsea Flower Show waren er twee tuinen die informatie en inspiratie boden om in uw eigen tuin te verwezenlijken.

Voor het project ‘Greening Grey Britain’ heeft de RHS precies de juiste persoon gevonden in professor Nigel Dunnett. De professor is al jaren bezig met het promoten van naturalistische of ecologische tuin(ontwerpen). De Brit laat zien dat het toepassen van ecologische elementen in de tuin niet ten koste hoeft te gaan van de schoonheid.

Greening-Grey-Britain_Garden-B21A7281
foto; RHS

Het project Greening grey Britain is door de RHS in het leven geroepen om in het stedelijke gebied de spaarzame vierkante meters te vergroenen. Met deze tuin op de drukbezochte RHS Chelsea Flower Show willen Nigel en de RHS laten zien wat er allemaal gedaan kan worden om de directe leefomgeving met groen te verfraaien. Daarnaast kan het groen een buffer zijn bij hevige regenval en kunnen er voorzieningen komen om het dierenleven in de tuin te bevorderen.

Greening-Grey-Britain_Garden-B21A7286
Foto; RHS

Bekijk ook deze video:

Greening-Grey-Britain_Garden-B21A7301
Foto; RHS

De tuin staat bol van de inspiratie om mee aan de slag te gaan. Er kan volop voedsel worden gekweekt en vaak op plekken waar voorheen niet aan werd gedacht, zoals de relatief goedkope levende muur.

Greening-Grey-Britain_Garden-B21A7304
Foto; RHS

Hieronder ziet u een insectenhotel die vrij simpel gemaakt kan worden en ook zonder er veel geld aan te besteden.

De beplanting van deze tuin is volgens het naturalistisch principe, waarbij veel van de planten inheems zijn en gewend zijn aan de lokale omstandigheden.

Greening-Grey-Britain_Garden-Greening-Grey-Britain_Garden-B21A7260
Foto; RHS

involved-ggb

© -2017 The entire content of this site is under copyright protection by the individual copyright holders. Please do not copy any content without permission.