Een droomtuin met uitzicht op Little Loch Broom in Schotland

durna-9

Voor het navigatietijdsperk was het altijd zo heerlijk simpel en eenvoudig, in welke haven je ook aankwam, gewoon de borden ‘The North’ volgen. De tuin in Schotland waar we het in dit artikel over hebben ligt nog ongeveer 2 uur rijden voorbij het laatste bord met de verwijzing naar het noorden. De Schotse Hooglanden en Inverness liggen al achter ons.

durna-7

Tuinieren in dit noordelijke klimaat is niet altijd even eenvoudig, plantenkennis en ecologie zijn hier een pré om een tuin hier tot een succes te maken. Veel planten komen in bloei als het aantal uren licht per dag toeneemt. Maar een flinke portie vallen en opstaan hoort er ook bij.

durna-8
durna-4
A Garden with a view

De eigenaren Will Soos & Susan Pomeroy hebben van plekken als Zuid Afrika en het mediterrane gebied planten, stekken en zaden naar hun tuin meegebracht. Het veelvuldig experimenteren bracht ook teleurstelling maar was uiteindelijk zeer de moeite waard.

durna-6
durna-2
durna-1
durna-3

Will Soos and Susan Pomeroy
Little Loch Broom, Wester Ross
IV23 2QZ

Call 01854 633761

Email