De Picton Garden, eerbetoon aan een laatbloeier

tsgw opener

De Old Court kwekerij in het Britse stadje Malvern ( Worcestershire ) is al vanaf het jaar 1906 de plek waar veel moderne asters  worden gehybridiseerd.

Het kweken en ontwikkelen van herfstasters vormt nog steeds de belangrijkste bezigheid van de Old Court Nurseries.

In veel Engelstalige landen noemt men asters;  Michaelmas Daisies.

058

The Picton Garden (een eerbetoon aan de vorige kweker; Percy Picton) is een onderdeel van de kwekerij. De tuin wil tuiniers inspiratie bieden en laten zien dat deze laatbloeier in veel tuinstijlen kan worden gebruikt.

Dat dit meer dan gelukt is bewijzen de grote aantallen bezoekers. De Picton tuin is een van “de bestbezochte tuinen in Engeland” en heeft vaak in magazines en kranten gestaan.Ook filmploegen wisten de tuin te vinden.

Herfstasters zijn bij uitstek geschikt om in het najaar kleur in de border te brengen. Vrijwel alle asters, in wat voor kleur dan ook, passen goed bij vaste planten, heesters en bomen in herfstkleuren.

021

Een ander belangrijk onderdeel van de Picton Garden is de Plant Heritage Nationale Collectie van de herfstbloeiende asters en verwante soorten.

Alleen al deze collectie planten is een bezoek aan de tuin waard. De collectie van deze herfstbloeiers heeft niet alleen waarde als erfgoed, veel oude rassen maken nog deel uit als uitgangsmateriaal voor nieuwe astersoorten.

019

Asters zijn voor vliegende insecten nog een toetje nadat veel planten al aan het uitbloeien zijn.

016
015
013
010
007

Old Court Nurseries, Colwall, Malvern, Worcestershire WR13 6QE, England
Sat Nav: WR13 6QE
Telephone: 01684 540 416

website Old Court Nuseries & de Picton tuin.

Ga naar de welkompagina