Klassiek met een twist: Old Vicarage East Ruston

Tree Fern Garden heeft 16 boomvaren in een formeel tuinontwerp
Tree Fern Garden heeft 16 boomvarens

Bij het zoeken naar een nieuw huis was niet alleen het huis belangrijk, er moest een groot perceel bij zijn. De mannen zagen bij een bezoek direct de potentie van het huis en de 16 ha grond.

Echter kwam het er op neer dat het grote stuk land er wel was maar een tuin was er niet te vinden. De positieve kant hiervan is dat de heren met een blanco canvas konden beginnen.

vica 1Meer dan bij welke woning die zij bezochten ook konden zij hier vanaf nul beginnen en hun eigen duidelijke stempel op de tuin(en) te drukken. De tuin is een aaneenschakeling van tuinkamers waarvan elk onderdeel zijn eigen thema heeft. Old Vicarage Gardens in East Ruston is in al zijn glorie en van boven tot onder door de heren zelf ontworpen.

De tuinen liggen op ongeveer 2 km van de Noordzeekust.

Het prairielandschap met zijn lage planten zorgde ervoor dat de tuin compleet werd blootgesteld aan heftige weersomstandigheden vanaf de Noordzee.

De prairie is voor een groot gedeelte in eigendom van de heren van de Old Vicarage. De grond had eerst de functie van landbouw (met veel monoculturen) waardoor veel dierenleven was verdwenen. De biodiversiteit van het landschap werd aanzienlijk groter.

Lees hier een artikel over hagen.

The Green Court
The Green Court

De oplossing was het aanplanten van veel en hoge hagen.  Ook werden er Pinus radiata,   Alnus cordata, en heel veel Eucalyptus aangeplant. Door deze ingreep in het landschap ontstond er in de tuinen een prima microklimaat.

Klik op een foto voor groter formaat:

 

De grond bleek van goede kwaliteit en over een neutrale pH (zuurgraad) te beschikken. Ondanks al deze maatregelen, is het bij strenge periodes van vorst niet altijd een garantie dat planten niet sneuvelen.

Lees hier een artikel over hagen.

ovg dutch garden
The Dutch Garden

The Dutch Garden is een type stijl vormgegeven met strakke lijnen. De bloembedden zijn ingesloten door lage haagjes van meestal Buxus. Deze stijl van tuinieren is destijds door de Prins van Oranje en later King William geïntroduceerd in Engeland.

Nu de Buxusmot zich zo snel verspreid zit de angst bij tuiners er goed in, meestal is de buxusmot fataal. Goed verzorgde en bemeste exemplaren van Buxus zijn minder vatbaar voor de mot.

Als alternatief wordt vaak gekozen voor Hulst (Ilex) , de volgende soorten zijn geschikt om te snoeien, Ilex Aquifolium ‘Pyramidalis’ en Ilex Crenata met de soorten, ‘Convexa’ / ‘Golden Gem’.

De 'King's Walk'
De ‘King’s Walk’

Dit is de enige tuin die is ontworpen om vanuit het huis te bekijken (zichtlijn). Ondanks dat er nog nooit een koning heeft gelopen heeft dit gedeelte van de tuin een majestueuze uitstraling.

Tree Fern Garden in het vroege voorjaar
Tree Fern Garden in het vroege voorjaar
Rose Garden
Rose Garden

Deze tuin bevat veel soorten rozen van de bekende rozenkweker Peter Beales. De rozen staan gecombineerd met vaste planten. Hiermee wil Peter Beales laten zien dat door het combineren de planten elkaar versterken, rozen komen op deze wijze veel meer tot hun recht volgens de Kweker.

Een border in de Exotic Garden
Een border in de Exotic Garden
De doorgang naar de bostuin
De doorgang naar de bostuin
Detail van de 'Woodland Garden'
Detail van de ‘Woodland Garden’
Desert Wash bevat veel planten uit California en Arizona
Desert Wash bevat veel planten uit California en Arizona
Britse tuin: East Ruston Old Vicarage
Locatie: East Ruston, Norwich, Norfolk NR12 9HN England
Telefoon: 01692 650432
Fax: 01692 651246
e-mail erovoffice@btconnect.com
website www.eastrustonoldvicarage.co.uk

 

Thema Juli: Ton ter Linden en Gert Tabak

Thema Augustus: De Britse tuin

Thema September: De Ecologische tuin

Hier kunt u video’s over tuinen kijken
Ga naar Welkompagina