Het rosarium van Bodnant Gardens in Snowdonia, een feest voor uw zintuigen

 

tsgw opener

Vanaf het huis Bodnant Hall in Snowdonia boven op een heuvel in Wales is het uitzicht prachtig. Rondom het huis bevinden zich de meest formele gedeeltes van de tuin. In de vallei (Dell) die doorloopt tot het riviertje Conwy zorgt het microklimaat ervoor dat hier planten staan van expedities van weleer .

Deze planten komen vooral uit China, Noord Amerika, Europa en Japan. De bostuin vormt het décor van een schitterende wilde tuin met collecties van rhododendrons, camellia’s en Magnolia.

bodnant roses 5

In het formele gedeelte van Bodnant kunnen wij ook de wereldberoemde doorgang bedekt met gouden regen (Laburnum) vinden. Direct naast het imposante landhuis ligt ook de rozentuin die u zeker niet mag missen bij een bezoek aan de tuin.

bodnant roses 4

De grote rozentuin bevat veel rozen van de bekende Britse rozenkwekers David Austin Sr. en David Austin Jr. De rozentuin (rosarium) geeft een mooi overzicht wat deze rozenkwekers u te bieden hebben.

Een rosarium is een tuin waarin rozen de voornaamste planten vormen. Joséphine de Beauharnais, de echtgenote van Napoleon richtte bij haar huis Malmaison een rozentuin in waarin alle destijds bekende rozen stonden.

bodnant roses 3

De beste parfumerie ter wereld kan niet op tegen de geur in deze tuin. Als u uw eerste stappen in deze rozentuin zet ondergaat u een niet te beschrijven feest der zintuigen.

bodnant roses 2

De meeste rozen die de Austin’s kweken hebben het uiterlijk van een ouderwetse Engelse roos, de rozen geuren overdadig en bloeien vaak door tot aan begin winter.

bodnant  roses 1

Naast de rozentuinen van David Austin op hun kwekerijen is het de rozentuin bij Bodnant Hall die de meeste soorten David Austin rozen heeft.

Bodnant Hall is in private handen maar de tuin is geschonken aan het Britse National Trust, zij beheren en onderhouden de tuin van 45 hectare groot.

Bekijk ook de volgende berichten en video.

De 10 fraaiste Woodland Gardens van Groot Brittanië op een rij.

Bodnant, a garden in Snowdonia, alle delen

ft banner tsgw

FLORATUBE